EğlenceTeknoloji

Microsoft’tan çocukların Xbox zamanını takip etmeye yardımcı olacak uygulama

xbox family settings

Microsoft, Xbox Family Settings (Aile Ayarları) adını verdiği yeni uygulamasını duyurdu. Bu uygulamayla ebeveynler veya diğer sorumlu kişiler, çocukların konsoldaki oyun zamanlarını nasıl geçirdiğini daha yakından izleyebilecek. Ön izleme sürümü hem Android hem de iOS için yayınlanan Family Settings ile ebeveynler, çocuklarının Xbox One konsollardaki ve daha kısıtlı ölçekte de olsa Windows 10 PC’lerdeki oyun zamanlarını yönetebilecek.

Anne ve babalar uygulama üzerinden çocukları için hesap oluşturabilecek. Günlük ekran süresi sınırı belirleme, çocuğun yaşına göre içerik filtresi oluşturma, günlük ve haftalık aktivite raporlarını görme gibi işlemler için de Family Settings’den yararlanılabilecek.

Çocukların oyun oynarken kimlerle iletişim kurabileceği de uygulama üzerinden ayarlanabilecek. Örneğin, bu iletişim sadece arkadaşlarla sınırlanabilecek. Minecraft için özel bir ayar da sunan Microsoft, çevrimiçi oyun deneyiminin tek bir dokunuşla kapatılmasını veya açılmasını mümkün kılıyor. Bu özelliğin önümüzdeki dönemde daha fazla oyun için sunulması planlanıyor.

xbox family settings

Bu kontrol seçeneklerinin önemli bir kısmı yeni değil. Ancak Family Settings, ebeveynleri çocuklarının oyun zamanlarının yönetimi için Microsoft’un web portalına girme zahmetinden kurtarıyor. Telefonda bu uygulamanın olması, ebeveynlerin çocukların isteklerine daha kolay şekilde yanıt vermesini mümkün kılıyor.

Örneğin, çocuklar ekran sürelerini uzatmak istediğinde uygulama üzerinden ebeveynlere gerçek zamanlı şekilde bildirim gönderilecek. Bu bildirim üzerinden çocukların isteklerinin kabul veya reddinin de mümkün olması için çalışmalar sürüyor.

xbox family settings

Xbox Family Settings uygulaması, Microsoft’un ön izlemesini kısa süre önce çıkardığı Family Safety uygulamasından farklı bir işleve sahip. Family Settings’in odak noktasında oyun deneyimi bulunurken, Family Safety daha genel bir uygulama profili çiziyor. Family Safety ile aile üyelerinin yeri harita üzerinde görülebiliyor ve Android telefonlardaki ekran süresi kontrol edilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER