Teknoloji

Microsoft Family Safety uygulamasının ön izleme sürümünü erişime açtı

microsoft family safety

Microsoft, Family Safety (Aile Güvenliği) adını taşıyan yeni uygulamasının dağıtımı için harekete geçti. Çocukların ekran süresini ve uygulama kullanımını yönetmek için geliştirilen Family Safety’nin ön izleme sürümü hem iOS hem de Android üzerinde dağıtıma çıktı.

Ön izleme sürecinde uygulamayı denemek isteyenlerin buraya tıklayarak karşılarına çıkan formu doldurması ve ön izleme hesabına dahil edilecek aile üyelerinin sayısını belirtmesi gerekiyor. Mart ayının sonunda duyurulan uygulama, Windows ve Xbox’ın mevcut aile grubu özelliklerinin bir eklentisi olarak görülüyor.

Microsoft’un dijital güvenlik trendine yönelik yaklaşımının oldukça tanıdık noktaları mevcut. Anne ve babalar, Family Safety ile ekran süresi ve uygulama kullanımına ilişkin raporlar alabiliyor. Zaman limiti ve içerik kontrolleri belirleme, konum paylaşımını aktif hâle getirme gibi işlemler de Family Safety uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

Koyu yeşil hatlarıyla oldukça şık bir tasarıma sahip olan uygulama, aktivite takibi grafiğinde ve diğer infografiklerde de renklerden yararlanıyor ve böylelikle hem detaylı hem de anlaşılır bilgiler sunuyor.

Windows ve Xbox cihazlarıyla eşleştirilebilmesi, Family Safety’nin en önemli faydalarından biri olarak öne çıkıyor. Microsoft 365 ürün müdürü Aimee Sudeck, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Artık bir oyun için sadece bir saat izin verdiğinizde bu süre gerçekten bir saat olacak. Oyunun oynandığı cihazın değişmesi bu süreyi değiştirmeyecek. Ekran süresi bittiğinde uzatılması için talep de gönderilebilecek.”

Microsoft Family Safety uygulamasının App Store veya Google Play’e ne zamana geleceği şu an için bilinmiyor. Ancak Sudeck, ön izleme sürümünü kullananların geri bildirimlerinin de dikkate alınacağını belirtti. Microsoft yöneticisi, ailelere ön izleme sürecine katılma çağrısında da bulundu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER