Teknoloji

Grok ile X, haberleri yapay zekâ yardımıyla özetliyor

x grok ai

X, platformundaki trend olan haberleri Grok ile yapay zekâ destekli olarak özetlemeye başladı. Bu özellik, “Stories on X” adı altında sunuluyor ve şu an için yalnızca premium abonelere özel. X’in mühendislik ekibi, bu özelliği duyurduğu gönderide, Grok’un kullanıcı gönderilerini analiz ederek kısa metin özetleri oluşturduğunu belirtti.

Grok, kullanıcıların gönderilerinden özetler çıkararak trend olan haber ve konularda kısa metinler oluşturuyor. Bazı özetler haber odaklı olurken, diğerleri platformda geçen tartışmaların özetleri olarak sunuluyor. Bir kullanıcı, Apple’ın kazanç raporu ve Ukrayna’ya yardım konusundaki özetlerin yanı sıra, Elon Musk ve diğer önemli isimler arasındaki ulusal borçla ilgili çevrim içi bir tartışmanın özetini de içeren ekran görüntüsünü paylaştı.

Bu yaklaşım, platformun uzun süredir mevcut olan ve önemli haber ve kültürel olaylarla ilgili otoriter gönderileri seçen Anlar özelliğine benziyor. Bir ekip tarafından yönetilen bu özellik, 2022’de kapatılmıştı.

Diğer yapay zekâ tabanlı araçlar gibi Grok da içeriklerinde hata yapabiliyor. Bu nedenle özetlerin üzerinde, “Bu hikaye X’teki gönderilerin bir özeti olup, zaman içinde değişebilir. Grok hata yapabilir, çıktıları doğrulayın.” şeklinde bir uyarı yer alıyor. Grok’un, güncel olayları doğru bir şekilde yorumlama konusunda en iyi sicile sahip olmadığı biliniyor.

Grok’un daha önce, NBA oyuncusu Klay Thompson’ın bir basketbol maçı bağlamında “tuğla atmak” ifadesini yanlış anlayarak, onun bir “vandalizm çılgınlığı” yaşadığına dair garip bir hikaye oluşturduğu kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER