Teknoloji

Twitter mobil kullanıcılarına kendi Anlar’ını oluşturma imkanı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter anlarTwitter Anlar adını verdiği hikaye anlatım özelliğini geçtiğimiz sonbaharda tüm kullanıcılarına açmıştı. Bu özellik sayesinde Twitter kullanıcıları servise yüklenen tweet ve fotoğrafları kullanarak kendi hikayelerini oluşturabiliyor. Hali hazırda sadece masaüstünden An oluşturulabilse de, yakında bu durum değişecek. Twitter’dan yapılan açıklamada özelliğin mobilde dağıtımının başladığı belirtildi.

Anlar özelliği bir yıldan uzun bir süre önce başka insanları da Twitter kullanmaya teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmişti. Kullancı tabanını genişletmekte zorlanan Twitter Anlar ile Snapchat Hikayeleri ve türevi araçlara yanıt vermeye çalışmıştı.

Anlar ilk etapta Twitter tarafından oluşturuluyordu. Mikro blog servisi daha sonra onaylanmış hesaplarına da An oluşturma izni vermişti. Bir sonraki aşamada ise tüm kullanıcılar bu imkana kavuşmuştu.

Twitter Anlar özelliğinden istediği verimi mobil cihazlar sayesinde alabilir

Bu kademeli dağıtımın özelliğin ivme kazanmasını engellemiş gibi görünüyor. Çünkü ilk işaretler özelliğin Twitter’ın beklentilerini karşılamadığını gösteriyor. Mobil cihazların da işin içine dahil edilmesi sayesinde Anlar özelliğinin daha iyi sonuçlar getirmesi umuluyor.

https://twitter.com/twitter/status/803995039663726592?ref_src=twsrc%5Etfw

Mobilde kullanıcılar beğendikleri tweetleri tweet menüsü üzerinden Anlar’ı arasına ekleyebiliyor. Kullanıcılar favorileri arasından veya Twitter aramaları üzerinden de An seçimi yapabilecek.

İLGİLİ HABERLER