Teknoloji

X Blue aboneleri platforma yüklenen videoları indirebilecek

x

Artık yola X adıyla devam eden Twitter, kullanıcıların platforma yüklenen videoları indirmesine izin veriyor. Ancak bunun için birkaç kriterin karşılanması gerekiyor. Söz konusu kriterlerin başında X Blue servisine abonelik geliyor. Blue abonesi olmayan onaylanmış hesapların sahipleri de videoları indirebiliyor. Buna ek olarak, içerik sahibinin de videosunun indirilmesine izin vermesi de koşullar arasında yer alıyor.

Yeni özelliğin duyurusu X’in sahibi Elon Musk tarafından yapıldı. Musk hesabı doğrulanmış kullanıcıların videonun sağ üst köşesindeki üç nokta ikonuna dokunarak içerik indirebileceğini açıkladı. Önümüzdeki dönemde mobil cihazlarda da parmağı videonun üstüne basılı tutarak indirme işleminin başlatılabileceği de Musk’ın verdiği bilgiler arasında yer alıyor.

X Blue aboneliğini cazip hâle getirmeye çalışıyor

Daha önce Twitter’dan video indirmek için üçüncü taraf uygulamaları veya web sitelerini kullanmak gerekiyordu. X’e para ödemeyen kullanıcılar için hâlâ bu yöntemler geçerli olacak. Mikro blog servisinin paralı abonelerine daha fazla imkan sunarak Blue’yu daha cazip hâle getirmeye çalışması sıra dışı bir durum değil. Şirket daha önce DM gönderimine ve hatta günlük okunabilen tweet sayısına bile sınırlama getirmişti. 25 bin karakterlik paylaşımlar ve 3 saatlik videolar yükleyebilmek de Blue abonelerinin yararlanabildiği imkanlar arasında yer alıyor.

X Blue abonelerine diledikleri takdirde mavi tiklerini gizleme imkanını da bu hafta itibarıyla sunmuştu. Böylelikle servis için para ödediğini belli etmek istemeyenlere de bir tercih imkanı sağlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER