Teknoloji

Twitter Blue, mavi onay işaretini gizleme özelliği sunuyor

x

Twitter’ın paralı hizmeti Twitter Blue, kullanıcılarına hesaplarında mavi onay işareitni gizleme seçeneği sunmaya başladı. Hizmeti kullananların yakın zamanda web ve mobil uygulamalarında “mavi onay işaretini gizle” seçeneğini fark etmeleri ile bu özellik ortaya çıktı. Bu sayede kullanıcılar, Twitter için ödeme yaptıklarını gizleyebilir ve “bu kişi Twitter için para ödedi” şeklindeki alaycı ifadelere maruz kalmaktan kaçınabilirler.

Twitter Blue aboneliklerinde yenilik: Gizlenebilir mavi onay işareti

Twitter’ın bir destek makalesine göre, mavi onay işareti profilde ve gönderilerde gizlenebilecek. Ancak işaretin bazı yerlerde görünebileceği ve bazı özelliklerin hala aktif aboneliği ifşa edebileceği belirtiliyor. Mavi renkli işaret gizliyken bazı özelliklerin kullanılamayabileceği de bilgiler arasında yer alıyor.

Twitter, hesapların tanınması ve güvenilirliği için bir zamanlar mavi onay işareti doğrulama sistemini kullanmıştı. Ancak Elon Musk, Twitter Blue aboneliği ile herkesin “doğrulanmış” olmasına izin verince, sahte hesaplarla bir süreliğine karmaşa yaşandı. Daha sonra herkes Twitter’da kimlerin doğrulanmak için para ödediğini anladı ve Twitter, geçmişte doğrulanmış hesaplardan mavi rozetleri kaldırıp, doğrulama işaretlerinin görüntülenme şeklini birkaç kez değiştirdi. Mavi onay işaretleri ayrıca bir milyon veya daha fazla takipçisi olan kullanıcılara da veriliyor.

Twitter Blue’ya abone olanlar, profilinize “doğrulandığı tarih” ile birlikte isteğe bağlı bir mavi rozet ekleyebilirler. Geçmişte doğrulanmış hesaplar, Blue abonelik sistemi öncesi Twitter’da hesabın orijinal olarak doğrulandığı tarihi içerir.

Twitter’ın sahibi olan Elon Musk, hizmeti “her şeyi içeren bir uygulama” oluşturmak amacıyla “X” adıyla yeniden markalandırıyor. Gelecekte muhtemelen bir ödeme sistemi de içerecek olan bu uygulama için, geçtiğimiz hafta mavi kuşun yerini “geçici” bir X logosu aldı. Twitter’ın San Francisco’daki ofis binasının üzerinde bir süreliğine görünen bu logo, gösterişli bir X işareti şeklindeydi. Hâlâ X’in Twitter’ı ifade ettiği birçok yer var ve hatta X Blue abonelik sayfasında bile birçok kez Twitter Blue’dan bahsediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER