Manşetler

WWDC 2021 açılış konuşması yayını saat kaçta ve nasıl izlenir?

Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı 7 Haziran Pazartesi günü başlıyor. WWDC 2021 açılış konuşması sanal bir etkinlik olarak internet üzerinden yayınlanacak. Bu etkinlik pazartesi akşamı TSİ 20.00’de başlayacak.

Açılış konuşmasında Apple’ın iOS 15, macOS 12, watchOS 8 gibi yeni işletim sistemi sürümlerinin ön izlemesini sunması bekleniyor. Bununla birlikte Apple’ın MacBook Pro gibi cihazlarına yönelik yeni ürün duyurularını görebiliriz.

Apple WWDC 2021 açılış konuşması saat kaçta ve nasıl izlenir?

Apple’ın WWDC 2021 açılış konuşması yayını 7 Haziran Pazartesi saat 20.00’de başlayacak. Bu etkinlik YouTube ve Apple.com üzerinden izlenebilecek.

Eğer Apple.com’dan izlerseniz, Safari’yi iOS 12 veya sonraki sürümlerde kullanmanız önerilir. Ancak yayına çeşitli cihazlarda Chrome, Firefox ve Microsoft Edge’in en son sürümleri aracılığıyla erişebilirsiniz.

WWDC 2021 açılış konuşmasının YouTube yayınına ise YouTube uygulamaları ve web sitesi üzerinden erişebilirsiniz. Bu arada YouTube yayınını yukarıdaki video penceresi üzerinden de izleyebilirsiniz.

Öte yandan Apple, son 1-2 yıldır etkinliklerini Twitter üzerinden canlı yayınlıyor. Eğer akşam saat 8’den itibaren Twitter’da olursanız, #WWDC21 konu etiketine giriş yapmayı ihmal etmeyin. Canlı yayını bu yolla da izleyebilirsiniz.

Apple TV sahipleri ise Apple Etkinlikleri uygulaması aracılığıyla etkinliğin yayınını canlı olarak izleyebilirler.

Açılış konuşmasının ardından WWDC 2021, planlanan 200’den fazla konferans oturumuyla 12 Haziran’a kadar devam edecek. Etkinlik, Apple cihazları için yazılım tasarlayan geliştiricilere şirketle bağlantı kurma, gelecek özellikler hakkında bilgi edinme ve becerilerini geliştirme şansı veriyor.

WWDC oturumlarını 8 Haziran’dan itibaren Apple’ın geliştirici sitesinden çevrimiçi olarak görüntüleyebilir veya bir Apple cihazında Apple Developer uygulamasından izleyebilirsiniz.

WWDC 2021’de neler bekliyoruz?

Apple, en yeni iPad Pro ve MacBook modelleri için pil tüketimini ve genel performansı önemli ölçüde iyileştiren M1 yongasıyla kapısı açılan, kendi tasarımı işlemcilere geçişi için ilk duyuruyu geçen yılın WWDC açılış konuşmasında yapmıştı. Şirketin amiral gemisi dizüstü bilgisayarındaki yıllık yenilemelere yönelik geçmişi göz önüne alındığında, MacBook Pro için bir güncelleme duyuracağı ve M1 yongasının halefinin de tanıtılabileceği tahmin ediliyor.

WWDC’de muhtemelen iOS 15 ve Big Sur’dan sonra gelecek macOS sürümü de tanıtılacak. iOS ve macOS için büyük güncellemeler genellikle sonbaharda, yeni iPhone’lar piyasaya çıktığında gelir. Ancak Apple WWDC’de genellikle yeni özelliklerin ön gösterimini gerçekleştirir. Hemen arkasından da önce geliştiriciler sonra da ilgili public beta kullanıcıları için yenilikleri test etme imkanı sunar.

Öte yandan Apple’ın WWDC 2021 YouTube yayını için kullandığı küçük resim, şirketin WWDC 2021 açılış konuşmasında iMessage ile ilgili büyük yenilikleri duyuracağının işaretlerini veriyor.

Apple’ın en son tanıtım etkinliği 20 Nisan’da gerçekleştirilen Spring Loaded etkinliği olmuştu. Bu etkinlikte M1 işlemcili iPad Pro ve iMac, AirTag eşya takip aygıtı ve mor renkli iPhone 12 tanıtılmıştı. Bu ürünlerin hepsi şu anda Türkiye’de satışta bulunuyor.

7 Haziran akşamı bir yandan Apple’ın yayınını izlerken bir yandan da en önemli haberleri Teknoblog’da bulabilirsiniz. Ayrıca önemli gelişmeleri Twitter ve diğer sosyal medya hesaplarımızdan da paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER