Manşetler

Video: Apple AirTag Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

apple airtag kutu açılımı ön inceleme

Apple’ın 20 Nisan’daki İlkbahar etkinliğinde duyurusu gerçekleştirilen yeni ürünlerden biri de AirTag olmuştu. Bu eşya takip cihazı hafta içinde Türkiye’de de satışa sunuldu ve kısa bir süre sonra da elimize ulaştı. Çok yakında detaylı bir AirTag incelemesi Teknoblog’da olacak. Bunun öncesinde AirTag’i kutudan çıkarıyor ve hep birlikte ilk kez tanışıyoruz.

AirTag’in tekli ve dörtlü olmak üzere iki farklı paketi var. Tekli paket 299 TL’lik fiyat etiketine sahipken, dört AirTag barındıran paket 999 TL’ye satılıyor. Bu sayede eşya takip aygıtının birim maliyeti düşmüş oluyor. Bizim elimizde ise dörtlü paket var. Bu sayede anahtarlık, cüzdan ve sırt çantası gibi sık kullandığımız cihazlara AirTag iliştirebileceğiz.

Dörtlü pakette, beklendiği üzere dört adet AirTag var. Bunun yanında hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi de kutudan çıkıyor. Düzgün biçimde naylonla sarılmış olan her bir AirTag tekini yerinden çıkarıp naylon muhafazasını söktüğümüzde, içerideki CP2032 pil de etkin hâle geliyor. Rahatlıkla duyacağınız bir sesle birlikte AirTag çalışmaya başlıyor. Sonrasında AirPods’u veya Apple Watch’u eşleştirmeye benzer şekilde, AirTag’i iOS 14.5 yüklü bir iPhone’un yanına getirerek eşleştirme işlemini başlatmak mümkün oluyor.

Kurulum penceresinde AirTag’i adlandırabileceğiniz birkaç seçenek var. Bunlar cüzdan, sırt çantası, anahtarlar benzeri günlük eşyalar. Arzu ederseniz, birlikte kullanmak istediğiniz eşyaya göre de bir isim verebilirsiniz. Sonrasında AirTag iCloud hesabınıza eşleniyor. Bul uygulamasındaki Nesneler sekmesi altında eklediğiniz her bir AirTag’i görüntüleyebilirsiniz.

apple airtag kutu açılımı ön inceleme

AirTag U1 sayesinde bulma işlemini kolaylaştırıyor

Bul uygulaması üzerinden AirTag’in konumunu görüntülemenin yanı sıra, daha önce bir iPhone veya iPad ile alıştığımız bazı işlemler de yerine getirilebiliyor. AirTag’in sesini çalma ve yerini bulma bunların arasında yer alıyor. AirTag’in içinde U1 geniş bant yongası var ve bu sayede yön tayini de yapılabiliyor. Eğer elinizde bir iPhone 11 veya iPhone 12 serisi akıllı telefon varsa, iPhone’u bir pusula gibi kullanarak kayıp AirTag’inizi nokta atışı şeklinde bulabilirsiniz. iPhone’un ekranında gösterilen yön animasyonları ve titreşimli geri bildirimle kayıp AirTag’e çok yaklaştığınız size fazlasıyla hissettiriliyor.

Birden fazla AirTag’i, isterseniz Bul uygulamasından ekleyebileceğiniz gibi, yukarıda belirttiğimiz adımları tekrarlayarak ekleyebilirsiniz. İlk kurulum oldukça basit. AirTag, IP67 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklılığa sahip. Bu da suya, çamura düşse bir şey olmayacağı anlamına geliyor. Öte yandan kalınlığı iki madeni para kalınlığıyla eşdeğer. Cüzdanda biraz potluk yapsa da, taşımakta sıkıntı çıkarmaz gibi görünüyor.

Kutu açılımı videosunun ilerleyen dakikalarında AirTag’in gizliliğiyle ilgili birtakım yorumlar da var. Bu yorumlara inceleme yazısında daha detaylı biçimde yer vermeyi planlıyoruz. Eğer AirTag ile ilgili sorularınız varsa, yukarıdaki YouTube videosunun yorum bölümünde veya diğer sosyal medya kanallarında bunları bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER