Teknoloji

Windows 95 ile ilk kez karşılaşan gençlerin tepkilerini izleyin

windows-95-logo-080316

Şu anda teknolojiyle haşır neşir olan otuz yaş üstü birçok insan DOS, Windows 3.1 ve 95 gibi işletim sistemlerini az çok biliyordur, kullanmışlığı vardır. Ancak akıllı telefon ve tabletlere büyümüş birçok genç PC tarihindeki bu zamanları yaşamadılar, sonrasında dünyaya geldiler. Durum böyle olunca, o zamanın bu efsanevi ürünleriyle ilgili bilgileri ve deneyimleri de hemen hemen hiç olmuyor.

Windows 95’in 20’nci yılını geride bıraktığı bir zamanda Fine Brothers, Teens React (Gençlerin Tepkisi) adlı video serisinin bir bölümünü de bu tarihi işletim sistemine ayırıyor. YouTube’da yayınlanan video daha şimdiden bir milyonun üstünde gösterim sayısına ulaştı.

Videoda yaşları 15 ile 18 arasında değişen birkaç gencin Windows 95 ile çalışan bir masaüstü bilgisayar karşısında verdikleri tepkileri görüyoruz ve bunları izlemek oldukça eğlenceli oluyor. Hayatlarında bu tarz bir bilgisayar görmemiş olan gençler monitörün bilgisayarın kendisinden büyük olması, Wi-Fi bağlantısının desteklenmemesi, modem ile telefon hattı üzerinden bağlantı kurulması gibi gerçekler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Galeri: Windows 1.0’dan Windows 10’a Microsoft’un Windows sürümleri

Efsanevi Windows işletim sistemi 24 Ağustos 1995 tarihinde yayınlanmıştı. Videonun da işaret ettiği gibi günümüzde PC’lerde hâlâ kullanılmakta olan birçok özellik ve işlevin temeli Windows 95’e dayanıyor. Birçok açıdan Windows 95 masaüstü bilgisayarlar için büyük bir sıçrama tahtası olmuştu. Microsoft bu işletim sistemi için verdiği teknik desteği 31 Aralık 2001 tarihinde sonlandırmıştı.

İLGİLİ HABERLER