Teknoloji

Minecraft içinde Windows 95 yüklü bir PC oluşturabilirsiniz

Minecraft içinde Windows 95 yüklü bir PC oluşturabilirsiniz

Eğer Minecraft içinde gerçek ve çalışan bir Windows 95 PC isterseniz, bunu elde etmeniz mümkün. Minecraft için geliştirilmiş yeni bir VM Computers modu oyunculara Minecraft dünyası etrafında dönen bir uydudan bilgisayar parçaları sipariş etmeye izin veriyor. Bu parçaları kullanarak Windows 95 ve diğer çeşitli işletim sistemleriyle çalışan gerçek bir bilgisayar oluşturabilirsiniz.

Bu mod ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir sanal makina yazılımı olan VirtualBox‘ı kullanarak Windows 95 gibi işletim sistemlerini çalıştırıyor. Minecraft içinde bir PC kasası blokunu istediğiniz yere yerleştirebilir ve daha sonra ISO dosyalarından işletim sistemlerini yüklemek için sanal sabit disk sürücüleri oluşturabilirsiniz.

Doğal olarak Minecraft topluluğu bunu VM Computers modu ile deniyor. Ve bir kişi de Minecraft içinde Doom’u çalıştırmayı başarmış. Aslında bu olay daha fazla deneysel çalışmanın yapılmasına imkan sağlıyor. İnsanlar Minecraft dünyalarında farklı işletim sistemleriyle çalışan birden fazla PC geliştirdiğinde daha farklı işler de göreceğiz. Hatta Minecraft içinde Minecraft’ın açıldığı bir PC bile görebiliriz.

Minecraft içinde Windows 95 yüklü bir PC oluşturabilirsiniz

Windows 95 ve Doom’u çalıştırmak farklı cihazlarda farklı sistem ve yazılımları çalıştırmaya yönelik girişimlere son örnek olarak nitelendirilebilir. Windows 95’in daha önce Xbox One’da, Apple Watch’ta ve hatta macOS, Windows veya Linux’ta indirilip yüklenebilecek bir uygulama olarak çalıştırıldığını görmüştük.

İLGİLİ HABERLER