Teknoloji

Windows 95 bir macOS, Windows ve Linux uygulamasına dönüştü

windows 95 uygulama

windows 95 uygulamaWindows 95 şimdi modern cihazlarda ve platformlarda çalıştırılması eğlenceye dönüşen bir araç hâline geldi. Microsoft’un bir zamanlar popüler olan işletim sistemini daha önce Apple Watch‘ta, bir Android Wear akıllı saatinde ve hatta Xbox One’da karşımıza çıkmıştı. Şimdi bir kişi daha da ileri giderek Windows 95’i macOS, Windows ve Linux yüklü sistemlerde çalıştırılabilecek bir uygulama hâline getirdi.

Slack geliştiricisi Felix Rieseberg bu görkemli uygulamadan sorumlu kişi. Windows 95, Windows 98 ve birtakım eski işletim sistemlerini destekleyen mevcut bir web projesini alarak nostalji severlerin üstünde oynayabilecekleri bir Windows 95 uygulaması geliştirdi.

Rieseberg, uygulamanın kaynak kodunu ve yükleyicisini Github üzerinden yayınladı. Wordpad, numara çeviricisi, MS Paint ve Mayın Tarlası gibi, işletim sistemlerinin klasik unsurları uygulamada bulunuyor. Ne yazık ki, Internet Explorer tam teşekküllü biçimde çalışmıyor, web sayfalarını açmıyor.

Uygulamanın 129 MB’lık bir boyutu var. Hem macOS hem de Windows için Github üzerinden indirebilirsiniz. Çalışmaya başladıktan sonra sadece 200 MB RAM tüketiyor. Üstelik Windows 95’in tüm sistem araçlarını, uygulamalarını ve oyunlarını açsanız bile bu durum değişmiyor. Eğer uygulamayla ilgili sorun yaşarsanız, istediğiniz zaman uygulama içinden Windows 95’i yeniden başlatabilir ve sıfırdan başlayabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER