Teknoloji

Windows 8.1 ile geleneksel masaüstünde başlatma seçeneği geliyor

Microsoft Windows 8.1 ile birlikte Başlat Ekranının işleyişinde de değişiklik yapmayı planlıyor. Microsoft’un planlarından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine aktardıklarına göre şirket şu anda Windows Blue kod adıyla bilinen Windows 8.1’i test ediyor. Bu sürümde doğrudan geleneksel masaüstünden başlatmayı mümkün kılacak bir seçenek yer alacak. Her ne kadar bu seçenek varsayılanda kapalı gelecek olsa da, bunu kolaylıkla etkinleştiren kullanıcılar modern görünümlü Başlat ekranını başlangıç veya kullanıcı girişi sonrasında atlayabilecek.

microsoft-surface-rt-inceleme-00021

Masaüstünden başlatma özelliği Charms kenar çubuğuna ve Başlat ekranına erişimi sağlayan sıcak köşelerin işleviniyse etkilemeyecek. Başlat ekranının başlangıçta devre dışı bırakılabilecek olması, aslında Windows 8.1’in ilk sürümlerindeki sistem kütüphanesinde yer alan “CanSupressStartScreen” şeklindeki bir seçeneğin My Digital Life forum üyeleri tarafından ortaya çıkarılması nedeniyle bekleniyordu. Ne var ki, bu özelliği gerçeğe dönüştürmeyi mümkün kılan kullanıcı arayüzünün ekran görüntüsüne henüz rastlanmadı.

Microsoft’un klavye ve fareyle kullanılan geleneksel masaüstü PC’ler için Windows 8 kullanımına yönelik yaklaşımını değiştirmesinde eleştiriler etkili olmuşa benziyor. Her ne kadar aksesuar üreticileri kullanımı kolaylaştırıcı çalışmalar yapmış olsa da, Microsoft şirketlerden ve masaüstü kullanıcılarından Başlat ekranını devre dışı bırakma veya geleneksel Başlat menüsünü ve butonunu geri getirme yönünde baskılarla karşılaşıyor. Bazı üreticiler Başlat butonunun işlevlerini sunan çözümlere imza atmıştı, ancak görünüşe göre Microsoft Başlat menüsünü geri getirme konusunda pek de istekli durmuyor. Redmond şirketi en azından Başlat ekranıyla başlatma özelliğini devre dışı bırakma imkanını sunarak biraz olsun ödün vermeyi amaçlıyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER