Manşetler

Facebook Home Google Play Türkiye mağazasından indirilebiliyor

Facebook’un mobil mühendislik şefi Cory Ondrejka, bugün düzenlenen AllThingsD Dive Into Mobile konferansında Facebook Home’un bugün itibariyle ABD dışında da indirilebilir olacağını açıkladı. Ondrejka’nın bu açıklamayı yapmasının ardından Google Play Store üzerinde Facebook Home’un indirme sayfasını ziyaret ettiğimizde bu uygulamanın Türkiye’ye özel mağaza üzerinden de indirilebildiğini gördük. Halbuki geçtiğimiz cuma günü, Facebook Home yayınlandıktan sonra aynı sayfayı ziyaret ettiğimizde uygulamanın Türkiye için desteklenmediği şeklinde bir uyarı yer alıyordu.

facebook-home-130413

Facebook Home şu an için HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III ve Samsung Galaxy Note II’ye indirilebiliyor. Aslında elimizde bulunan HTC One’a da Facebook Home kuruluyor, ancak kurulumdan sonra uygulamayı açtığımızda Facebook Home’un henüz bu cihaz tarafından desteklenmediği şeklinde bir bildirimle karşılaştık.

Ondrejka, Android için Facebook Home’un ilk güncellemeyi mayıs ayının ikinci haftasında alacağını kaydetti. Bu, şirketin mobil uygulamalarını her ay güncelleme yönünde verdiği sözle de uyuşuyor. Ne var ki, yönetici güncellemeyle birlikte hangi yeniliklerin geleceği noktasında herhangi bir bilgi paylaşmadı. Söz konusu güncelleme sadece HTC First’e gelmekle kalmayacak, Google Play üzerinden diğer cihazlara da ulaşacak.

facebook-home-google-play-store-160413

Eğer Facebook Home’un resmen desteklemediği bir Android cihazına sahipseniz, bu yazımızda yer alan adımları izleyerek Facebook’un özel Android başlatıcısını deneyebilirsiniz. Ayrıca Samsung Galaxy Note II üzerinde yüklü Facebook Home ile ilgili izlenimlerimizi hazırladığımız detaylı inceleme yazısında bulabilirsiniz.

İlgili >> Google Play, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER