Manşetler

Android için Facebook Home tasarımında değişiklikler yapıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un Android için geliştirdiği alternatif kilit ekranı Facebook Home yeniden tasarlandı. Yapılan değişikliklerle birlikte biraz daha alışılmış görünüm kazandı.

facebook-home-201213

Kapak Akışı olarak anılan; Facebook durum güncellemelerini ve fotoğraflarını kilit ekranı havasına uygun şekilde gösteren arayüze saat, tarih ve hava durumu bilgileri de ekledi. Telefonun kilidini kaldırmak için de daire şeklindeki Facebook küçük resmine dokunup bunu kenara sürüklemeye de gerek kalmadı. Sadece yukarıdan aşağı doğru sürükleyerek ekran kilidini kaldırmak mümkün hâle geldi.

Facebook görünürde kullanıcıları dinliyor ve onların isteklerine uygun olarak yenilikler ekliyor. Kilit ekranı duvar kağıdını değiştirme imkanı da bunların arasında yer alıyor. Ancak kabul etmek gerekir ki, bu süreç de Home’un ayırt ediciliğinden biraz olsun bir şeyler götürüyor.

Facebook küçük resminin ve Facebook Messenger’a hızlı bağlantının kaldırılmasının ardından, kilit ekranında geriye kalanın çok da güzel ve kullanışlı olduğunu söylemek mümkün olmuyor. Sola sürükleyerek Kapak Akışına erişmek hâla mümkün, ancak bir zamanlar Facebook’tan içeriklerle dolu olan Kapak Akışı şimdi Instagram, Tumblr ve Flickr’dan da içerikleri görüntülüyor. Facebook, Home’u daha rekabetçi bir kilit ekranı hâline getirmek için farklılıklar getirdikçe, denklemde varolan etkisi de giderek azalıyor.

İlgili >> The Verge, Google Play Store

İLGİLİ HABERLER