Manşetler

Facebook Home’a Flickr, Pinterest, Tumblr ve Instagram paylaşımları geliyor

Android cihazları için geliştirilen ve geçtiğimiz nisan ayında kullanıma sunulan özel Android kilit ve ana ekran uygulaması Facebook Home başlangıçta sadece Facebook ile ilişkilendirilmiş içerikleri sunuyordu. Ancak CEO Mark Zuckerberg daha başlangıçta daha fazla uygulama ve sitenin Facebook Home’a entegre edileceğinin bilgisini paylaşmıştı.

facebook-home-tumblr-pinterest-flickr-instagram-041013Yaklaşık altı ay sonra Zuckerberg’in verdiği söz tutuluyor. Facebook yaptığı açıklamayla Facebook Home kullanıcılarının kilit ekranlarında Flickr, Pinterest, Tumblr ve Instagram’dan da içerikler göreceğinin müjdesini verdi.

Ayrıca kullanıcılar bu servislerden içerikler görmekle sınırlı kalmayıp bunları beğenebilecekler. Ayrıca Facebook Home kullanıcılara Facebook paylaşımlarını devredışı bırakma ve sadece diğer servislerden içerikleri görme fırsatı da sunuyor.

Flickr, Pinterest, Tumblr ve Instagram’ı Facebook Home’â eklemek için bu servislerin uygulamalarını bağlamanız yeterli olacak. Facebook bu özelliğin ilk olarak Android için Facebook Beta programı aracılığıyla sunulacağını, Beta programının sona ermesinin ardından bu özelliği içeren Facebook Home’un genel kullanıma sunulacağını kaydetti. Tabii ki, isteyen herkesin beta kullanıcısı olma imkanına sahip olması, Facebook Home’u başka servislerin içeriklerini de görecek şekilde kullanmayı şimdiden mümkün kılıyor.

Facebook, Facebook Home’u daha fazla kullanıcının görmesini istiyor. Ancak şimdiye kadar bu uygulamanın çok da geniş kullanıcı kitlesine ulaştığını ve fazla beğenildiğini söylemek zor. Belki de kullanıcılar sadece Facebook arkadaşları ve sayfalarının paylaştığı içeriklerden çabuk sıkılmışlardır. Bu nedenle başka servislerden sağlanan paylaşımlar bu kilit ve ana ekran uygulamasını daha zevkli hâle getirebilir.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER