Teknoloji

Windows 11’e yapay zekâlı Bing, ekran kaydı ve Notepad sekmeleri getirecek büyük güncelleme yolda

windows 11 güncelleme print screen

Microsoft, salı günü, yeni yapay zekâ destekli Bing arama motorunu görev çubuğuna ekleyen büyük bir Windows 11 güncellemesi yayınlıyor. Yeni Windows 11 güncellemesi, bir dizi yeni özelliğin yanı sıra, yurt dışındaki kullanıcılar için yeni Bing sohbet özelliğine hızlı erişim sunacak. Ayrıca Windows 11 widget’larında iyileştirmeler, daha iyi bir dokunma modu, ekran kaydetme özelliği, Notepad içindeki sekmeler ve daha fazlası da geliyor.

Yeni Bing entegrasyonu, Microsoft’un Windows Insider kullanıcıları ile test etmediği sürpriz bir eklentidir. Görev çubuğundaki arama kutusunda yeni bir Bing simgesi görünecek ve Microsoft, açılır arama penceresinde yeni sohbet yanıtları deneyimini sunacaktır. Sohbet yanıtları doğrudan açılır arama penceresinde bulunmayacak olsa da, Windows 11 kullanıcıları, Bing önizlemesine erişimlerinin bulunması hâlinde, buradan Edge’de hızlı bir şekilde Bing sohbeti başlatabilecek.

Microsoft’un tüketici pazarlama başkanı Yusuf Mehdi, The Verge ile yaptığı bir röportajda, “Gelecek için giderek daha fazla yapay zekâ destekli bir Windows olarak düşündüğüm şeyi yeniden tasarlıyoruz.” diyor. “Bu çok önemli bir özellik, bugün arama kutusu yarım milyardan fazla kişi tarafından düzenli olarak kullanılıyor.”

Şu anda 169 ülkede bir milyondan fazla kişi yeni Bing önizlemesini test ediyor. Windows şefi Panos Panay, konuyla ilgili bir blog yazısında, yakında yüz milyonlarca Windows 11 kullanıcısının doğrudan görev çubuğundan sorular sormak, soruları yanıtlamak, içerik oluşturmak, arama yapmak ve sohbet etmek için bu yeni teknolojiye erişebileceğini söylüyor. Bu, Microsoft’un yeni Bing önizlemesini büyük ölçüde genişletmeyi planladığını da gösteriyor.

windows 11 bing ai
Windows 11 görev çubuğunda yapay zekâ destekli Bing arama çubuğunu henüz Türkiye’de görmeyi beklemiyoruz.

Bing sohbetinin Windows 11 görev çubuğuna açılması, Microsoft’un aynı modu mobil cihazlardaki Bing’de ve Skype görüşmelerinde sunmasından yalnızca bir hafta sonra geliyor. Ayrıca Microsoft, yakında Office uygulamalarında ChatGPT benzeri yapay zekânın tanıtımını yapmaya hazırlanıyor.

Bu yeni ve büyük Windows 11 güncellemesi, yalnızca Bing ile ilgili değil. Microsoft, iOS için Telefon Bağlantısı uygulamasının bir ön izlemesini de kullanıma sunuyor. Böylelikle iPhone kullanıcıları cihazlarını Windows’a bağlayabilir. Bu, mesaj gönderme ve alma, çağrıları yanıtlama ve bildirimlere erişimi içerecektir.

windows 11

Ayrıca Microsoft, Windows 11’deki pencere öğesi sistemini Meta ve Spotify’dan üçüncü taraf seçeneklerini içerecek şekilde geliştiriyor. Tablet için optimize edilmiş yeni görev çubuğu sayesinde Windows 11’deki dokunma deneyimi iyileşiyor. Surface Pro gibi bir cihazı olanlar, bir klavyenin bağlantısının kesilmesi artık görev çubuğunu daraltarak dokunma için tasarlanmış basitleştirilmiş bir görev çubuğuyla daha kompakt hale getirebilir.

Ayrıca Windows 11, nihayet resmi bir ekran kayıt aracı kazanıyor. Aslında Xbox Game Pass, uygulamaların ekranlarını kaydetme olanağı sunarken, Ekran Alıntısı Aracı sayesinde artık tüm ekranı kaydedebilir veya uygulamalar için kırpma yaparak kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

windows 11 ekran kaydı

İlginizi çekebilir

Tüm bunlara ek olarak Microsoft, insanların videolarını daha kolay önizlemesine ve konuşmalara daha hızlı erişmesine olanak sağlamak için yerleşik Teams deneyimini de geliştiriyor. Windows 11’deki Hızlı Yardım uygulaması da teknik yardım sağlamanız gerekebilecek arkadaşlarınıza ve ailenize yardım etmeyi kolaylaştırmak için yeniden tasarlandı.

Notepad kullanmayı seviyorsanız, sekme desteğinin bu Windows 11 güncellemesinin bir parçası olduğunu duymaktan sizi memnun edecektir. Ayrıca Microsoft, yeni Braille ekran desteğini dahil ediyor ve sesli erişim özelliğini önizleme aşamasından çıkarıyor. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar için enerji verimliliğini artırmak amacıyla yeni seçenekler sunuyor.

Bu yeni Windows 11 özelliklerinin tümü, Windows Insider kullanıcıları tarafından, salı günü itibarıyla Windows Update’ten yeni güncellemeleri manuel olarak kontrol ederek kullanılabilir. Microsoft, bunların 14 Mart’taki Mart 2023 aylık güvenlik güncelleştirmesi sürümünde geniş çapta kullanıma sunulacağını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER