Teknoloji

Microsoft Office uygulamalarını da ChatGPT’nin yapay zekâsıyla destekleyecek

microsoft word

Microsoft Word ve Outlook gibi Office uygulamalarını da önümüzdeki haftalarda yapay zekâ uygulamalarıyla yenilemeyi planlıyor. The Verge sitesinin haberine göre, şirket mart ayı içinde Prometheus AI teknolojisinin ve OpenAI’ın dil modelinin Word, PowerPoint, Outlook ve diğer Microsoft 365 uygulamalarına getirecekleri konusunda bilgi verecek.

Yazılım devi kısa süre önce arama motoru Bing’in yenilenmiş versiyonunun duyurusunu yapmıştı. Microsoft’un OpenAI’la birlikte geliştirdiği Prometheus modeli sayesinde Bing aramalara sohbet edermiş gibi yanıtlar verebiliyor.

Microsoft, yine Prometheus sayesinde geliştirilen “AI co-pilot” özelliğini de internet tarayıcısı Edge’e eklemişti. Bing’in ana sayfasına eklenen yeni bir buton, arama motorunun yeni sohbet özelliğine erişmeyi sağlıyor. Bu özellik, adeta ChatGPT’yi doğrudan tarayıcının bir parçası hâline getiriyor.

Microsoft Word dışında PowerPoint ve Excel’e de yapay zekâ özellikleri ekleyecek

The Verge sitesinin haberinde Microsoft’un AI teknolojisinin PowerPoint veya Excel’de kullanılabilecek grafik veya tablolar hazırlayabileceği belirtiliyor. Daha önce çıkan başka bir haberde ise Microsoft’un yapay zekâ ile Office uygulamaları içinde basit komutlarla yazılı metinler oluşturmayı hedeflediği ifade ediilmişti.

Microsoft Word ve Outlook gibi uygulamaların hızla yapay zekâ desteklerle yenilenmesine pek şaşırmamak gerekiyor. Zira ChatGPT’nin popülarite kazanmasının ardından Microsoft ve Google arasında da bir yarış başlamıştı. İki şirket yapay zekâ duyurularını birbirlerinden önce yapmak için kapışmıştı. Bu mücadelede ilk duyurular yapılsa da, önümüzde daha uzun bir yol bulunuyor. Microsoft’tan da bu doğrultuda yeni duyuruların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER