Teknoloji

Microsoft Bing ChatGPT’den daha güçlü bir dil modeliyle yenileniyor

microsoft bing

Microsoft’un yüzüne pek fazla bakılmayan arama motoru Bing için yeni bir dönem başlıyor gibi görünüyor. Yazılım devi, ChatGPT‘nin geliştiricisi OpenAI ile birlikte yapay zekâyı kullanarak arama motorunu geliştirecek. Microsoft Bing ChatGPT’den daha gelişmiş yeni nesil bir dil modeli kullanacak ve bu model özellikle aramada mükemmelleşmeye odaklanabilecek.

Yenilenen Bing’in temelinde Microsoft’un “Prometheus Modeli” olarak adlandırdığı yeni bir tescilli teknoloji bulunuyor. Prometheus’un getirileri arasında daha “ilgili” sonuçlar göstermek de yer alıyor. Microsoft bu model sayesinde Bing’in daha güvenli hâle geleceğini ve sonuçların daha hızlı şekilde güncellenebileceğini vurguluyor.

Yeni Bing’de kullanıcılara sohbet işlevi ve genişletilmiş bir arama çubuğu sunulacak. Bu arama çubuğuna 1000 karakterlik arama terimi girişi yapılabilecek. Şirketin tüketici ürünlerinden sorumlu pazarlama şefi Yusuf Mehdi tarafından gerçekleştirile sunumda yenilenen Bing’in nasıl çalışacağını gösteren bir demo da yapıldı. Mehdi sunum sırasında Bing’den en tanınmış Meksikalı ressamları ve en iyi bilinen tablolarını karşılaştırmasını istedi. Bing karşılaştırma sonuçlarını yeni kenar panelinde bağlantılar ve alıntılar eşliğinde gösteriyor.

microsoft bing

Bing doğrudan arama sonucunu bulamadığı durumlarda da kullanıcıların karşısına en faydalı bilgileri çıkarmaya çalışıyor. Microsoft bu yeni işlevle ilgili geri bildirimlerin paylaşılması için de arama motoruna özel bir buton ekliyor.

Sohbet özelliği OpenAI teknolojisinin üretici yönlerinden yararlanmayı mümkün kılıyor. Örneğin, bir seyahate çıkmadan önce Bing’den bir seyahat planı oluşturması istenecek. Sonuç ekranında otel ve uçak bağlantılarının yanı sıra gidilecek yerde yapılabileceklerin listesi de görülebilecek.

Microsoft Bing arama motorunun yeni versiyonu için ön izlemeyi başlattı

Microsoft Bing arama motorunun yeni versiyonunun ön izleme sürecini başlattı. Kullanıcılar ilk etapta belli basit terimlerle arama yapabilecek ve bekleme listesine kaydolabilecek. Birkaç hafta içinde milyonlarca kişiyi sürece dahil etmeyi hedefleyen şirket, mobil ön izlemeyi de kısa sürede kullanıma sunmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER