Teknoloji

ChatGPT ocak ayında 100 milyon kullanıcıya ulaştı

chatgpt kullanıcı sayısı

ChatGPT, TikTok’tan veya diğer herhangi bir popüler uygulama veya hizmetten çok daha hızlı büyüyor gibi görünüyor. Reuters ve CBS aracılığıyla verilen haberlere göre, analiz ve ölçüm firması UBS’in yaptığı ChatGPT kullanıcı sayısı araştırması, OpenAI tarafından geliştirilen sohbet robotu, ocak ayında aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştı.

Sohbet robotu geçen yıl 30 Kasım’da herkesin kullanımına açıldı, ancak adının yayılması görünüşe göre çok hızlı oldu. Araştırmaya göre, kullanıma sunulduğu ilk ay içinde aylık 57 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Ocak ayına kadar günde yaklaşık 13 milyon bireysel kullanıcı tarafından ziyaret ediliyordu.

Bir karşılaştırma yapacak olursak, özellikle genç nesil çok popüler olmasına rağmen, TikTok’un aylık 100 milyon kullanıcıya ulaşması küresel pazara çıkışından sonraki dokuz ay içinde gerçekleşti. Öte yandan UBS analisti Lloyd Walmsley, Meta’nın Instagram’ının aylık 100 milyon kullanıcıya ulaşmasının iki buçuk yıl aldığını da kaydetti.

Ne var ki, ChatGPT kullanıcı sayısı tarafında görülen bu hızlı yükselmenin korunup korunamayacağını, ChatGPT’nin önümüzdeki aylarda bu yüksek ilgi düzeyine sahip olmaya devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek. Walmsley, “Bir sonraki soru, kalıcılığının ne olacağıdır. Sadece bakmaya gelen bir kısım insan olabilir.” diye ekledi.

ChatGPT nedir?

ChatGPT, kullanıcıların yaptığı sırgulara doğal, insan benzeri yanıtlar sağlıyor. Bu durum öyle bir hâl aldı ki, eğitimciler bunun öğrenciler tarafından kopya çekmek için kullanılabileceğinden endişe duyuyor. MIT Tech Review, hâlâ ciddi doğruluk sorunları olsa da, ChatGPT gibi modellerin önyargılı, zararlı ve olgulara dayalı olarak yanlış içerik yayma konusunda kötü bir eğilimi olduğunu söylüyor.

Üstelik şu anda, karşılaştırılabilir yeteneklere sahip başka bir genel sohbet robotu da yok. Son çıkan haberlere göre, ChatGPT’nin hızlı biçimde artan popülaritesi Google’ın yöneticilerini “kırmızı alarm” ilan etmesine ve şirketin AI geliştirme çalışmalarını hızlandırmasına neden oldu. Teknoloji devi, arama için bir sohbet robotu da dahil olmak üzere, birkaç muhtemel ChatGPT rakibi üzerinde çalışıyor ve bu yıl 20 yapay zekâ ürününü sergilemeyi hedefliyor.

ChatGPT şu anda ücretsiz olarak kullanılmaya devam ediyor. OpenAI’ın da buna erişimi bir ödeme şartının arkasında tamamen alma planı yok gibi görünüyor. Bununla birlikte şirket, hizmet için ücretli bir planı kullanıma sunacağını duyurdu. Daha hızlı yanıt süreleri ve yeni özelliklere öncelikli erişim sunan ChatGPT Plus, aylık 20 ABD Doları karşılığında sunulacak ve testleri de başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER