Teknoloji

ChatGPT’nin paralı versiyonu ChatGPT Plus duyuruldu

chatgpt kullanıcı sayısı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OpenAI, son zamanların en popüler gündem maddelerinden biri olan yapay zekâ botu ChatGPT’nin ücretli versiyonunu duyurdu. ChatGPT Plus adını taşıyan plandan yararlanmak için her ay 20 dolar ödemek gerekiyor.

Bu plan sayesinde ChatGPT’ye en yoğun zamanlarda bile hızlı erişim sağlanacak. Ücret ödemeyen kullanıcıların ise sorularına cevap almak için beklemesi gerekecek. Soruların daha hızlı cevaplanması ve yeni özelliklere erken erişim de planın getirecekleri arasında yer alıyor.

OpenAI’dan yapılan açıklamada, servis için ABD’deki kullanıcılara davetiye gönderiminin önümüzdeki haftalarda başlayacağı belirtildi. Şirket daha sonrasında başka ülke ve bölgelerde de ChatGPT Plus için davetiye gönderecek.

OpenAI ChatGPT Plus geliriyle ücretsiz versiyonu destekleyecek

Bu servisin bir süre önce sızıntılarda görülen Pro versiyondan farklı olduğunu belirtmekte fayda var. Söz konusu versiyonun aylık ücretinin 42 dolar olacağı görülmüştü. Bunun ChatGPT üzerinden maddi bir kazanç elde etmeyenler için yüksek bir meblağ olduğu rahatlıkla söylenebilir. 20 dolar ise ChatGPT’nin geniş yetenek setinden faydalanmak için daha uygun bir meblağ gibi görünüyor.

ChatGPT Plus servisi duyurulsa da, bu durum OpenAI’ın bir ücret ödemeyenleri tamamen unutacağı anlamına gelmiyor. Şirketten yapılan açıklamada ücretsiz erişimin devam edeceği ve para ödeyen kullanıcıların buna destek olacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER