Teknoloji

Microsoft’un Telefon Bağlantısı ile PC’den iMessage kullanımı mümkün olacak

telefon bağlantısı uygulaması

Microsoft, Telefon Bağlantısı (Phone Link) uygulaması aracılığıyla Windows kullanıcılarının iMessage’a erişmelerini sağlıyor. Güncellenen uygulamanın bir önizlemesi bugün Windows Insiders kullanıcıları için dağıtıma çıkıyor mevcut olacak. Telefon Bağlantısı uygulaması iOS desteği sayesinde, iPhone kullanıcılarının telefonlarını bir Windows dizüstü veya masaüstü bilgisayarına bağlaması mümkün olacak. Güncellemeyle birlikte, iPhone kullanıcılarının iMessage yoluyla mesaj gönderip alabilecek, arama yapabilecek ve gelen aramaları yanıtlayabilecek. Ayrıca Windows 11‘de telefonlarının bildirimlerini görmeleri mümkün olacak.

Microsoft, Windows cihazlarını iPhone’lara bağlamak, komutları ve mesajları kullanıcıların Mesajlar (iMessage) uygulamasına iletmek için Bluetooth kullanıyor. Bu, iPhone’ları olan kişilere doğrudan PC’nizden mesaj gönderebileceğiniz anlamına geliyor. Ancak bazı sınırlamalar da mevcut. Örneğin, mesajlarda resim gönderemeyecek veya grup mesajlarına katılamayacaksınız. Telefon Bağlantısı uygulamasının yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, PC kullanıcılarına iMessage görüşmeleri basitleştirilmiş bir biçimde gösterilecek.

Microsoft’un tüketici pazarlama başkanı Yusuf Mehdi, The Verge ile yaptığı bir röportajda, “Mesajları Bluetooth aracılığıyla iki yönlü iletiyoruz, bence Apple da bunları sistemlerine girdikten sonra iMessage olarak gönderiyor.” diye açıklıyor.

Yalnızca Telefon Bağlantısı kullanılarak gönderilen veya alınan iletiler görüntüleneceğinden, konuşmalarda tam ileti geçmişini de görmezsiniz. Microsoft, standart bir kısa mesaj ile iMessage yoluyla gönderilen bir mesaj arasında ayrım yapamadığı için Phone Link’te mavi veya yeşil baloncuklar da kullanılmıyor.

telefon bağlantısı uygulaması
Kullanıcılar kurulum sırasında Android veya iPhone seçimi yapabiliyor.

iOS için Telefon Bağlantısı entegrasyonu, Android için mevcut olanlarla karşılaştırıldığında temel seviyede bulunuyor. Ancak Microsoft daha önce iPhone kullanıcıları için mesajlaşmayı veya çağrıları desteklememişti, bu nedenle gelen güncelleme doğru yönde atılmış bir adımdır. Telefon Bağlantısı, Windows 11 ile birlikte yüklü olarak geldiğinden IntelDell ve diğerlerinden gördüğümüz alternatif PC bağlantı uygulamalarına kıyasla yerel uygulama niteliği taşıyor.

Mehdi, “Bu, uzun zamandır yapmak istediğimiz bir şeydi” diyor. “Android deneyimi oldukça iyi ve [iPhone için] bir şeyler çıkarmamız gerektiğini hissettik.”

Telefon Bağlantısı uygulaması herhangi bir fotoğraf entegrasyonu sunmayacak olsa da Microsoft, doğrudan Windows 11 Fotoğraflar uygulamasının içinde iCloud Fotoğrafları entegrasyonu sunuyor. Bunun gelecekte bir noktada Telefon Bağlantısı içinde de görünebileceğini düşünebiliriz. Bu yeni Telefon Bağlantısı desteği, görev çubuğunda yapay zeka destekli Bing, ekran kaydetme özelliği, daha iyi dokunma optimizasyonları ve daha fazlasını içeren yeni ve büyük bir Windows 11 güncellemesiyle birlikte gelecek.

Telefon Bağlantısı uygulaması henüz test aşamasında

iOS için bu yeni Telefon Bağlantısı uygulaması desteğini test etmek isterseniz, bu yeni sürüm; Geliştirme, Beta ve Sürüm Önizleme kanallarındaki Windows Insider kullanıcıları için mevcut olacak. Ancak Microsoft bu hafta test kullanıcılarının küçük bir yüzdesi ile testi başlatıyor. Microsoft’un Windows ekibi, konuyla ilgili bir blog yazısında “Zaman içinde ve bu ilk Insider grubuyla aldığımız geri bildirimlere dayanarak önizlemenin kullanılabilirliğini daha fazla Insider için artıracağız.” diyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER