Teknoloji

Windows 11’e iCloud Fotoğraflar entegrasyonunu getiren güncelleme çıktı

windows 11 icloud fotoğraflar

Microsoft, daha önce sözünü verdiği Windows 11’de iCloud Fotoğrafları entegrasyonunu sunmaya başlıyor. Windows 11’deki Fotoğraflar uygulamasına yönelik olan bu özellik kapsamında, bir iCloud Fotoğrafları kitaplığı doğrudan yerleşik Windows Fotoğraflar uygulamasına bağlanıyor.

Windows 11 kullanıcılarının Microsoft Store’dan Fotoğraflar uygulamasını güncellemesi ve ardından Store’dan iCloud Windows uygulamasını yüklemesi, oturum açması ve hangi fotoğrafların veya kitaplıkların Fotoğraflar uygulamasıyla otomatik olarak senkronize edileceğini seçmesi gerekiyor.

Microsoft’un Windows gelen kutusu uygulamalarından sorumlu ürün müdürü Dave Grochocki, “Birçok Windows müşterisinin iPhone’larında PC’lerinde görüntülemek istedikleri fotoğraf ve video koleksiyonları olduğunu biliyoruz.” diyor. “Bu iCloud Fotoğrafları entegrasyonu, iPhone’u olanların tüm değerli anılarına organize bir yerde doğrudan erişmesini kolaylaştıracak ve Windows 11’de deneyimleri sorunsuz hale getirme çabalarımızın bir başka adımı.”

windows 11 icloud fotoğraflar

Windows 11’e gelen bu iCloud Fotoğrafları entegrasyonu, işletim sistemi için, fotoğraflarınıza göz atmak için farklı bir yol sunan yeni bir galeri görünümünü de içeren daha büyük Fotoğraflar uygulaması güncellemesinin bir parçası niteliğini taşıyor. Microsoft, bu iCloud Fotoğrafları entegrasyonu konusunda Apple ile yakın bir şekilde çalıştı. Üstelik hem Apple Music hem de Apple TV uygulamalarını yakında Windows’a getirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER