Teknoloji

Intel Unison uygulamasıyla PC’leri iOS ve Android cihazlarla birlikte kullanma imkanı

intel unison

Intel Unison adını verdiği kendi yapımı işlemcileri taşıyan bilgisayarları Android ve iOS cihazlara sorunsuz bir şekilde bağlamayı amaçlayan ilgi çekici yeni bir uygulama duyurdu.

Unison uygulaması, bilgisayarların bağlı telefonun dört temel özelliğini kopyalamasına izin verecek. Gelen çağrıları cevaplama ve yeni çağrı başlatma, fotoğrafları ve dosyaları paylaşma (telefonla çekilen resimler PC’de oluşturulmuş bir Unison galerisinde görünecektir), metin gönderip alma ve telefonun aldığı bildirimleri gösterme gibi işlemler desteklenecek. Bildirimlerle ilgili olarak kullanıcılar, bazı durumlarda gelen bildirimlere yanıt verebilecekler. Ancak Unison kapalıysa, bildirimler Windows bildirim merkezine gidecek.

Intel’in Mobil İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Josh Newman, The Verge sitesine verdiği demeçte, “İyi tasarlanmış bir Windows PC’ye sahip bir PC kullanıcısına sunabileceğimiz avantaj, cihazlarını sahip oldukları PC’ye göre seçmek zorunda kalmamasıdır. Bir iPhone’ları var, bir Android telefonları var, kullanmak istedikleri herhangi bir cihaz bu yetenekle bağlantı kurabilecek,” dedi. “Dizüstü bilgisayarınızda çalışırken ve telefonunuza bildirimler veya metinler geldiğinde, telefonu çantanızda tutabilir ve işinizin akışına geri dönebilirsiniz.”

Newman, iOS kullanıcılarının Unison kullanan Android telefon sahiplerinin deneyimlerine göre ince farklılıklar görebileceğini, ancak temel yeteneklerin çoğunun aynı olacağını söylüyor. Esas olarak, iPhone kullanıcılarının tam çok taraflı mesajlaşma da dahil olmak üzere bazı daha gelişmiş mesajlaşma özelliklerine erişemeyeceklerini söylerken, Android kullanıcıları bunları yapabilecekler. Unison kullanıcılarının üçüncü taraf uygulamalardan gelen belirli bildirimlerle yapabilecekleri, bu uygulamaların iOS ve Android sürümlerinin çalışma biçimine göre de değişiklik gösterecek.

intel unison

Intel Unison uygulaması önce hangi cihazlara gelecek?

Unison, başlangıçta oldukça sınırlı biçimde dağıtılacak. Bu yıl içinde Acer, HP ve Lenovo tarafından çıkarılan ve 12. Nesil işlemcilere sahip belirli Intel Evo dizüstü bilgisayarlarda kullanıma sunulacak. Newman, Intel’in gelecek yıl 13. Nesil işlemci tasarımlarıyla birlikte çok daha geniş bir ürün yelpazesine bu özelliği genişletmeyi planladığını söylüyor.

Samsung gibi bazı üreticiler, PC’ler ve kendi mobil cihazları arasında oldukça sorunsuz bir deneyim oluşturabilecek özellikleri zaten sunuyor. Unison, son zamanlarda çeşitli kategorilerde Apple ve AMD’nin yongalarıyla rekabet etmekte zorlanan ve ayrıca Apple’ın yeni bilgisayarlarından tamamen çıkarılmış Intel için heyecan verici bir gelişme olarak nitelendirilebilir. MacBook’un iPhone kullanıcılarına büyük bir yararı, geleneksel olarak cihazların birbirine bağlı olması olmuştur. Bir MacBook’ta yazılı mesaj alma ve anımsıtıcıları görme yeteneği, bir iOS kullanıcısı için son derece kullanışlı olabilir.

Unison, iPhone sahiplerinin ve tek bir markaya bağlı cihazlarla sınırlı olmayan Android kullanıcılarının Intel destekli bir Windows bilgisayarlarda, yukarıda belirttiğimiz avantajların bazılarına erişmelerine imkan tanıyacaktır.

İLGİLİ HABERLER