Teknoloji

Dell bilgisayar sahiplerini ilgilendiren haber; iPhone’unuzu PC’nizden kontrol edin

dell mobile connect iphone

Eğer bir iPhone sahibiyseniz ve modern bir Dell bilgisayarınız varsa, telefonunuzun ekranını PC’ye yansıtabilir ve bunu Dell’in Mobile Connect uygulaması üzerinden kontrol edebilirsiniz.

iOS uygulamasının 3 numaralı yeni versiyonu da telefonunuzu PC’nizin klavye ve faresiyle kontrol etmenize izin veriyor. Üstelik sürükle bırak yöntemiyle iki cihaz arasında fotoğraf ve video dosyalarınızı taşıyabilirsiniz. Ayrıca SMS mesajlarını iPhone uygulamasını ön planda tutmasanız bile gönderebilirsiniz.

Söz konusu özelliklerin geleceği bu yılın başındaki CES’te duyurulmuştu. Bunlar sayesinde hâlihazırda Android’de sunulan işlevsellik iOS tarafında da sunulur hâle geliyor. Android kullanıcıları bu imkanlardan birkaç yıldır yararlanıyordu. Ne var ki, her iki platformun işlevselliği aynı seviyede bulunmuyor. Dell’in web sitesinde belirtilene göre, iOS’teki dosya transferleri fotoğraflar ve videolarla sınırlı. Android ise müzik ve doküman transferini de destekliyor.

Yeni iOS işlevlerinin yanı sıra Dell, Android kullanıcılarının bilgisayarlarını kullanarak akıllı telefonlarından MMS gönderebileceklerini de söylüyor.

Dell, akıllı telefonunuzu Windows PC üzerinden kontrol etmenize izin veren tek şirket değil. Microsoft’un Telefonunuz uygulaması üzerinde çalıştığı donanımı kimin ürettiğine bakmaksızın aynı işlevleri sunuyor. Geçen yıl Microsoft, Android uygulamasını güncelleyerek gelen çağrıları telefondan PC’ye yönlendirme imkanını da eklemişti. Ayrıca Dell’in sunduğuna benzer ekran yansıtma özelliğini de test ediyor.

Ne var ki, Microsoft’un mevcut iOS uygulaması Android versiyonuna göre çok daha kısıtlı özellikler sunuyor. Ve ekran yansıtmayı da desteklemiyor. Huawei de benzer bir teknolojiye sahip, aynı zamanda tabletleriyle de çalışıyor. Ancak tamamen Huawei donanımı ile kısıtlı durumda. Benzer şekilde, Apple’ın Handoff özelliği de Mac, iPhone ve iPad cihazları arasında kesintisiz çalışma imkanını sunuyor.

Dell’in yeni uygulamasını kullanmak için, 2018’de veya daha sonra çıkmış bir Dell dizüstü bilgisayara ihtiyacınız olacak. Ayrıca iPhone’unuz da iOS 11 veya üstü sürümle çalışması gerekiyor. Destekleyen Dell dizüstü bilgisayarları arasında XPS, Inspiron, Vostro, Alienware ve G Series bulunuyor. Dell, güncellemenin önümüzdeki birkaç hafta içinde kademeli olarak geleceğini kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER