Teknoloji

Microsoft Telefonunuz uygulaması beklenen desteğe sonunda kavuşuyor

microsoft telefonunuz

Microsoft Telefonunuz uygulaması, uzun süredir beklenen çağrı desteğine sonunda kavuşuyor. Windows 10 için yayınlanan son Fast Ring ön izlemesinde Android telefona gelen çağrıları Telefonunuz uygulaması üzerinden PC’de yanıtlamak mümkün hâle geliyor.

Bu destekten yararlanabilmek için akıllı telefonda Android 7.0 Nougat veya üstü bir sürümün bulunması gerekiyor. Buna ek olarak, Telefonunuz uygulamasının Android sürümünün telefonda yüklü olması ve PC’de Bluetooth desteğinin bulunması da koşullar arasında yer alıyor.

Microsoft Telefonunuz uygulaması çağrıyı yanıtlamak istemeyenlere de yardımcı olacak

Eğer bütün koşullar mevcutsa geri kalan adımlar oldukça kolay. Kullanıcılar telefonları üzerinden veya bilgisayarlarındaki adres defteri üzerinden bir çağrı başlatabiliyor. Gelen aramayı yanıtlamak istemeyenler ise bilgisayarları ile arayan kişiye kısa mesaj gönderebilecek veya çağrıyı doğrudan telesekretere yönlendirebilecek.

Telefonunuz uygulamasının çağrı desteğinin ilk etapta bazı sorunlar barındırması muhtemel görünüyor. Microsoft da bu konuda kullanıcıları uyarmayı ihmal etmiyor. Bu desteğe çok acil biçimde ihtiyaç duymayanların Windows 10’un test sürümlerini kullanma konusunda bir kez daha düşünmesinde daha fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER