Teknoloji

İlk büyük Windows 11 güncelleştirmesi yeni Notepad ve Media Player ile geliyor

microsoft windows 11

Microsoft, salı günü Windows 11’e yönelik ilk büyük güncellemesini yayınlamaya başladı. Bu güncelleştirme birçok yeni özellik içeriyor. Yeniden tasarlanan Notepad ve Media Player uygulamalarının yanı sıra, Windows 11’deki Android uygulamalarının genel bir ön izlemesi dün itibarıyla ABD’de kullanıma sunuldu. İlk büyük Windows 11 güncellemesi, görev çubuğunda bir dizi iyileştirme de içeriyor.

Windows 11’deki Android uygulamalarının genel ön izlemesi, kullanıcıların Amazon’un Appstore’undan uygulama yüklemesine izin verecek. Bu, daha geniş kapsama sahip olan Google Play Store’a kıyasla sınırlı sayıda Android uygulamasına işaret ediyor. Ancak Google Play Store’un Windows 11’de gayri resmi olarak çalışmasını sağlamak için geçici çözümler de var.

 

Bu Windows 11 güncellemesindeki en büyük değişiklikler görev çubuğuyla ilgilidir. Saat ve tarih, nihayet Windows 11’de birden çok monitörde kullanılabilecek. Bu, ilk çıkış sırasında eksik olan bir özellikti. Bu güncellemede hava durumu widget’ı da görev çubuğuna geri dönüyor. Görev çubuğunda yeni bir sessize alma/sesi açma özelliği Microsoft Teams çağrıları için kullanılabilecek. Ayrıca, belirli bir uygulamayı veya pencereyi görev çubuğundan doğrudan bir Microsoft Teams çağrısına hızlı bir şekilde paylaşabileceksiniz.

Ayrıca Microsoft, Windows 11 için Medya Oynatıcı ve Notepad uygulamalarını yeniden tasarladı. Notepad artık çok adımlı geri alma, geliştirilmiş arama arayüzü ve karanlık mod desteği içeriyor. Yeni Media Player uygulaması ise, Groove Music ve Windows Media Player’ın yerini alacak şekilde tasarlandı. Üstelik hem ses hem de video desteği ve Windows 11’in UI geliştirmelerine daha iyi uyan bir tasarım içeriyor.

Microsoft yakın zamanda, hem Windows 10 hem de Windows 11 için yıllık özellik güncelleme temposuna geçmiş olsa da, bu ilk büyük Windows 11 güncellemesi bu yılki tek güncelleme olmayacak. Bunun yerine Microsoft, Windows 11’e daha sık biçimde yeni özellikler ekleyecektir.

Windows ve cihazlar şefi Panos Panay, “Zaman içinde, son kullanıcılar için Windows 11’de yeni özelliklerin yanı sıra yıllık güncellememize ek olarak daha sık yeni özellikler yayınladığımızı göreceksiniz.” diyor. “Servis ve Microsoft Store güncellemeleri de dahil olmak üzere, sahip olduğumuz çeşitli güncelleme mekanizmalarından yararlanacağız. Amacımız, size yıl boyunca en iyi deneyimleri sağlayarak sürekli yenilik sunmaktır.”

Microsoft, duvar kağıdı çıkartmaları ve tablet modu güncellemeleri gibi gizli özelliklerin test aşamasında olduğu yeni deneysel Windows 11 özelliklerini 2022 yılı boyunca kullanıcılarla test etmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER