Manşetler

Windows 11’e Android uygulamaları yüklemek için kullanışlı bir araç

windows 11 android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bazı Windows kullanıcıları için, Android uygulamalarını doğrudan yükleme ve çalıştırma özelliği, Windows 11 sürümünün belki de en büyük avantajıdır. Bununla birlikte, Amazon’un Appstore’undan resmi olarak desteklenen uygulamalarla birlikte çok sınırlı seçeneklerin sunulması gibi bir husus var. Bu uygulama katalogu elbette zamanla büyüyecek, ancak bu durum hâlâ birçok Android uygulamasını dışarıda bırakıyor.

Neyse ki, Windows’un Android için yeni Alt Sistemi, en azından şimdilik açık bir sistem ve teknoloji konusunda daha az bilgili kullanıcıların bu Android uygulamaları desteğinden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olmak için yeni bir araç ortaya çıktı.

Android için Windows Alt Sisteminin (WSA) Google’ın resmi desteğine sahip olmayacağına dair söylentilerin varlığı, birçok Windows kullanıcısını hayal kırıklığına uğratmış olabilir. Google Play sertifikası gereksinimleri göz önüne alındığında, resmi olarak desteklenen bir senaryo olmadığı için, bu durum muhtemelen o kadar da şaşırtıcı değildir. Bu gelecekte değişebilecek olsa da, Microsoft bunun yerine kendi Android platformu için Amazon ile ortak olmayı tercih etti.

Windows 11’in yerel Android desteğinin ilk hâli, en azından çoğu son kullanıcının ilgileneceği kadarıyla, Microsoft Store içindeki Amazon Appstore aracılığıyla sunuluyor. Her iki şirketin kafasındaki ideal senaryo, Windows kullanıcılarının Android uygulama ihtiyaçları için bu mağazaya giriş yapmasıdır. Yaklaşık 50 uygulamanın seçimi göz önüne alındığında, bu şu anda pek pratik görünmüyor.

Windows 11’e Android uygulamaları yüklemek için WSATools var

Neyse ki, Microsoft bu Android alt sistemine erişimi sınırlandırmadı veya en azından bunu nasıl yapılacağını çözemedi. Bu, daha ileri düzey kullanıcılar ve girişimci geliştiricilerin, özellikle Google Play Store’u, uygulamalarını ve hizmetlerini yan yükleyerek sınırlamayı aşmanın yollarını bulmasına kapıyı açık bırakıyor. Ancak bu durumda Android Hata Ayıklama Köprüsü’nü veya kısaca ADB’yi kullanmak söz konusu olduğu için biraz teknik bilgi birikimi gerekecektir. Neyse ki, yeni üçüncü taraf WSATools yardımcı programı bu konuda destek olabilir ve işleri kolaylaştırabilir.

windows 11 android

Microsoft Store’da ücretsiz olarak sunulan uygulama, kullanıcıların başka bir uygulama deposundan indirdikleri bir APK’yı seçmelerine ve normal bir Windows uygulaması gibi Windows 11’e yüklemelerine olanak tanıyor. İşlemi otomatikleştiriyor, böylece kullanıcılar, komut satırıyla uğraşmak bir yana, ADB ve buna benzer araçları yüklemek zorunda kalmıyorlar.

Kullanışlı bir yardımcı program olmasına rağmen WSATools’un varlığı, WSA’nın güvenliği ile ilgili bazı soruları ve endişeleri de beraberinde getiriyor. Bir Android telefona potansiyel olarak zararlı bir APK ile sızmak çok kolaydır ve bu tür güvenlik açıkları gelecekte Windows sistemlerine girmek için de kullanılabilir. Android için Windows Alt Sistemi ile ilgili hâlâ birçok belirsiz durum var, bu nedenle kullanıcılar, yeni ve göz alıcı Windows 11 sistemlerine indirip yükledikleri şeyler konusunda dikkatli olmak isteyebilirler.

İLGİLİ HABERLER