Teknoloji

Windows 10 her yıl yeni özelliklerle güncellenecek

microsoft windows 10

Microsoft, Windows 10’u her yıl yeni özelliklerle güncellemeye devam edeceğini açıkladı. Şirket bu planı Windows 10 Kasım 2021 güncellemesiyle uygulamaya koydu. 2022’de yayınlanacak güncellemeyle de söz konusu süreç devam edecek. Windows 10’un güncelleme ritminin Windows 11 ile aynı olacağını belirtmekte de fayda var. Microsoft, Windows 11’e de yıllık bazda yeni özellikler ekleyecek.

Şirketin Windows hizmet ve teslimatından sorumlu yöneticisi John Cable, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Windows 10’da Windows 11’in ritmiyle uyumlu yeni bir güncelleme ritmine geçiş yapıyoruz. Windows 10’un bir sonraki güncellemesini 2022’nin ikinci yarısında kullanıcılarla buluşturacağız.”

Yazılım devi, Windows 11’i duyururken Windows 10’la ilgili planları konusunda sessiz kalmıştı. Microsoft’un Windows 10’a önümüzdeki dönemde neler ekleyeceği de belirsizliğini koruyor. Kasım 2021 güncellemesi oldukça küçük ölçekli görünüyor. Fark yaratabilecek tek özellik olarak Linux için Windows Alt Sistemi’nde GPU hesaplama desteğinin sunulması göze çarpıyor.

Microsoft, 14 Ekim 2025 tarihine kadar en az bir Windows 10 sürümünü destekleyecek. Bu tarihe kadar Windows 10’un iki veya üç kez güncellenmesi bekleniyor. Ancak burada kapsamlı özelliklerin sunulması öngörülmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER