Teknoloji

Windows 11 için video görüşmelerinde yardımcı olacak ses kontrolü yolda

windows 11

Microsoft, görüntülü görüşmeleri yönetmeyi çok daha kolay hale getirebilecek yeni bir Windows 11 özelliğini test ediyor. Şirket, yeni yayınladığı işletim sistemindeki görev çubuğuna, kullanıcıların bir video görüşmesi sırasında mikrofonu kolaylıkla açıp kapatmalarına olanak tanıyan bir video sessize alma/sesi açma kontrolünü ekliyor.

Bu özellik, en azından başlangıçta, özellikleri herkese dağıtılmadan önce test etmek amacıyla kullanılan Microsoft’un Windows Insiders programının bir parçası olan Windows tutkunlarıyla sınırlı olacaktır. TechRadar‘a göre bu özellik Windows 11 Insider Preview Build 22494’ün bir parçası olarak mevcut durumda bulunuyor.

Microsoft, özellik hakkında “Bu deneyimi, iş veya okul için Microsoft Teams yüklü olan bir Windows Insider alt kümesine yaymaya ve zamanla artırmaya başlıyoruz” dedi. “Bu, herkesin Teams çağrılarında bunu hemen görmeyeceği anlamına geliyor.”

Bir video görüşmesine katılır katılmaz, ekranın sağ alt köşesindeki görev çubuğunda kablosuz ve ses düğmelerinin yanında mikrofonu sessize alma düğmesi görünür.

Görünüşe göre mikrofonu sessize alma düğmesi başlangıçta yalnızca Microsoft’un Teams uygulamasıyla çalışacak. Windows kullanıcılarının görev çubuğundaki hızlı mikrofon kontrolüne erişmesini sağlamak isteyen rakip görüntülü arama ve işbirliği hizmetleri geliştiricilerinin, gerekli kodu desteklemesi gerekecek. Microsoft, gelecekte özelliği Teams dışındaki yazılımlara genişletmeyi planlıyor.

Ayrıca bu özellik, daha fazla ofis çalışanının evden uzaktan çalıştığı veya modern ofisi yeniden tanımlayan hibrit bir çalışma modeline geçtiği için, gizlilik bilincine yardımcı olacak bir bileşene de sahiptir. Şirket, mikrofonun sesini kapatma veya açma özelliğinin yanı sıra, kullanıcıların hangi uygulamaların mikrofona eriştiğini hızlı bir şekilde belirleyebileceğini ve kullanıcıların arama durumlarını görebileceğini belirtti. Bu, ek gizlilik ve güvenlik için Google’ın Android’i ve Apple’ın iOS’u gibi mobil platformlarda yerleşik olarak bulunan bazı kamera ve mikrofon durumlarından farklı görünmüyor.

Mikrofon sesini kapatma düğmesine erişmek için fareyi veya dokunmatik ekranlı bir bilgisayarda parmak uçlarını kullanmayı tercih etmeyenler için, en yeni Insider Preview ön izleme sürümünde, Windows 11’in mikrofonlarını bir klavye kısayoluyla kontrol etmesine de olanak tanınıyor. Win + Alt + K tuşlarına basmak da mikrofonu değiştiriyor.

Bu özellik muhtemelen bir bireysel kullanıcılara masaüstü veya dizüstü bilgisayardan çalışan Windows 11 kullanıcıları için kullanışlı olacaktır. Çoğu kurumsal veya işletme sınıfı bilgisayar, klavyedeki İşlev satırı tuşlarından birinde yerleşik olarak bulunan bir mikrofonu sessize alma düğmesiyle birlikte geliyor. Bununla birlikte, kurumsal sınıf dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar, tüm kullanıcılara hitap etmeyebilecek tasarım ve özelliklerle gelir ve daha küçük işletmelerin bütçeleri için çok pahalı olabilir.

İLGİLİ HABERLER