Teknoloji

Windows 11 için görev çubuğu ve Başlat menüsü yenilikleri yolda

windows 11

Windows 11’in görev çubuğu, işlevsellik konusunda Windows 10’un görev çubuğunun bir hayli gerisinde kalmış gibi görünüyor. Bu durumu düzeltmek için harekete geçen Microsoft, bazı iyileştirmeler yapıyor. Windows Insiders kullanıcıları tarafından test edilen iyileştirmeler kapsamında iki veya birden fazla monitör kullananlar için saat ve tarih araç çubuğuna geri dönüyor. İlk etapta Windows 11 tarafından desteklenmeyen bu özellik nedeniyle kullanıcıların ElevenClock gibi üçüncü taraf uygulamalar indirmesi gerekmişti.

Yine de, Windows 11’in görev çubuğunda hâlâ değiştirilmesi gereken pek çok şey var gibi görünüyor. Görev çubuğu üzerindeki uygulamalara dosyaların sürüklenip bırakılabilmesi ve genel özelleştirme seçeneklerinin geliştirilmesi de beklenen yenilikler arasında yer alıyor.

Yazılım devi, Windows 11’in Başlat menüsünde de bazı iyileştirmeler yapıyor. 22509 Insider sürümüyle Başlat menüsünü yapılandırmak ve daha fazla şey sabitlemek ya da daha çok öneri görmek mümkün oluyor. Böylelikle kullanıcıların Başlat menüsünü kişiselleştirmek için üçüncü taraf uygulamalar indirmesine gerek kalmıyor.

En yeni sürüm Ayarlar uygulaması için de bazı iyileştirmeler getiriyor. Şirket, Ayarlar menüsüne daha fazla Kontrol Paneli seçeneği eklemek adına başka adımlar da atmıştı. Gelişmiş paylaşım seçeneklerinin Ayarlar uygulaması içindeki “Gelişmiş Ağ Ayarları” isimli bölüm altına taşınacağı belirtildi.

Yazıcılar & Tarayıcılar bölümündeki sayfalarda da iyileştirmeler söz konusu. Kontrol Paneli’nin bazı bölümlerinde kullanıcılar doğrudan Ayarlar uygulamasına yönlendirilecek. Microsoft’un daha modern görünen Ayarlar uygulaması için Kontrol Paneli’nden tamamen vazgeçmesi ihtimali giderek kuvvetleniyor.

Windows 11 için geliştirilen bu yeni özellikler ilk olarak Geliştirici Kanalı’nda kullanıma sunuluyor. Özelliklerin tüm kullanıcılara dağıtılması için biraz beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER