Teknoloji

Windows 11 Home yüklemek için internet bağlantısı ve Microsoft hesabı gerekecek

windows 11 güncellemesi

Microsoft perşembe günü Windows 11 tanıtımını gerçekleştirdi. Ve ortaya çıktı ki, giriş seviyesindeki Windows 11 Home sürümü bundan böyle kurulum sırasında bir internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerektirecek.

Daha önceki sürümlerde, bunun yerine, kurulum sırasında yerel bir hesap oluşturarak Microsoft hesabı girişi yapmamanıza izin veriyordu. Ancak şirket Windows 10’un daha sonraki sürümleriyle birlikte yerel hesapla kullanıcı girişi yapma seçeneğini bulmayı biraz daha zorlaştırmış ve kullanıcıları Microsoft Hesabı bilgileriyle giriş yapmaya yönlendirmişti. Windows 11 Home ile birlikte biraz daha ileri doğru adım atılıyor. Ancak kurulum sonrasında yerel bir hesap kullanmaya devam edebilirsiniz.

İnternet gereksinimi, Windows 10’daki birçok güncelleme gibi Windows 11 de büyük ölçüde Windows Update aracılığıyla dağıtılacağından mantıklı görünüyor. Sonuç olarak yeni sürümü PC’nize yüklemek için bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. Microsoft, Windows 11 için minimum sistem gereksinimleri sayfasında, güncellemeleri yüklemek için makinenizde yeterli boş depolama alanına sahip olduğunuzdan emin olmanız gerektiğini belirtiyor.

Windows 11 için minimum donanım gereksinimleri, çift çekirdekli 64 bit CPU, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip bir bilgisayar olarak veriliyor. Mevcut Windows 10 kullanıcıları için bu, ücretsiz bir yükseltme olacak.

Microsoft internet bağlantısı ile ilgili gereksinimleri aşağıdaki gibi detaylandırıyor:

Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir.

Windows 11 Home’da bir cihazı S modundan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekir.

Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

İLGİLİ HABERLER