Teknoloji

Windows 11 güncellemesi Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz olacak

windows 11

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11 bugün gözler önüne çıktı. Windows 11 güncellemesi, Windows 10 platformunun mevcut kullanıcıları için ücretsiz olacak. Microsoft daha önce de Windows 7 ve 8 kullanıcılarını Windows 10’a ekstra bir ücret almadan taşımıştı. Aynı politika Windows 11 için de geçerli olacak.

Bunun için tek ihtiyaç, minimum donanım gereksinimlerini karşılayan bir PC’ye sahip olmak. Bu gereksinimler 64-bit CPU, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı şeklinde sıralanıyor. Windows 11’in dağıtımı da Windows Update üzerinden yapılacak. Microsoft, Windows 10 güncellemelerinin dağıtımını da bu şekilde gerçekleştiriyor.

Windows 11’de kullanıcıları yeni bir arayüz, yenilenen bir Başlat menüsü bekliyor. Çoklu görev deneyimini de iyileştiren performans düzeltmelerinin yanı sıra Android uygulamaları da Amazon Appstore üzerinden Windows 11’e geliyor.

Windows 11 güncellemesi için Microsoft’un ücret talep etmesi beklenmiyordu. Özellikle şirket Windows gelirlerinin büyük kısmını ticari ve üretici lisansları üzerinden elde ettiği için bu düşünce kulağa oldukça normal geliyor. Yine de, Windows 11 güncellemesinin mevcut Windows 10 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulmasının güzel bir hareket olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER