Teknoloji

Microsoft Windows 11 görev çubuğunda yeni görsel tasarımları deniyor

huawei matebook 14 r5 inceleme

Microsoft, Windows 11 görev çubuğunda yeni kullanıcı arayüzü değişiklikleri deniyor. Yazılım devi, Windows 11’deki Widget’lar bölümü içinde bildirim rozetlerinin yanı sıra Windows 10’dan bildiğimiz arama çubuğunu geri getirmeyi test ediyor.

Windows 11 şu anda görev çubuğunda devre dışı bırakılabilen ve yalnızca arama logosunu gösteren bir arama düğmesiyle birlikte geliyor. Şimdi Microsoft, üç farklı arama görev çubuğu görsel biçimini test ediyor. Bir seçenek normal arama simgesiyken, diğer ikisi görev çubuğunda küçük veya büyük bir arama çubuğunu içeriyor. Microsoft, değişiklikler daha geniş bir şekilde kullanıma sunulmadan önce bunlar hakkında geri bildirimleri alıyor ve testler de, Microsoft’un yeni deneysel Windows 11 özelliklerinin bir parçası. Sonuç olarak bunların hiçbirisi son kullanıcılarla buluşmayabilir.

Yakın zamanda Windows 11’de Hava Durumu widget’ını görev çubuğuna geri getirdikten sonra Microsoft, şimdi bildirim rozetleri eklemeyi test ediyor. Bildirimler, son dakika haberleri gibi içerikler için tasarlanmış ve görev çubuğunun sağ tarafındaki Aksiyon Merkezi’nde bulacağınız rozetlere benzer nitelik taşıyor.

Windows Insider şefi Amanda Langowski, test edilen özelliği “Widgets panosunu açtığınızda, panonun üstünde bildirim rozetini neyin tetiklediği hakkında daha fazla bilgi sağlayan bir tabela görünecek.” diye açıklıyor. Normalde Windows kullanıcıları görev çubuğu içindeki düğmeleri ekleyip çıkarma imkanına sahiptir. Tahmin ediyoruz ki, aynısı bildirim rozetlerini göstermek ve gizlemek için de geçerli olacaktır.

Kullanıcı arayüzü testlerinin yanı sıra Dev Channel’daki Windows Insider kullanıcıları, Windows 11 için yeni bir Kamera uygulamasını test etmeye başlayabilecek. Bu yeni Kamera uygulamasının tasarımı, Windows 11’e uyacak şekilde güncellendi. Üstelik artık QR ve barkod tarama desteği içeriyor. CD’leri AAC, WMA, FLAC ve ALAC dosyalarına kopyalama özelliğine sahip yeni bir Media Player güncellemesi de test dahilinde kullanıcılara sunuluyor.

 

İLGİLİ HABERLER