Teknoloji

Windows 11 Dosya Gezgini sorunu sonunda düzeltildi

windows 11

Microsoft, nihayet yaklaşık bir yıl, üç ay ve iki haftalık bir bekleyişin ardından Windows 11’de Dosya Gezgini’nin otomatik olarak açılmasına ve diğer uygulamalardan odak çalmasına neden olan bir sorunu çözdü. Bu düzeltme, Windows 11 KB5033375 (Aralık 2023 kümülatif güncellemesi) ile dağıtılmaya başlandı.

Bu sorun ilk olarak Ekim 2022’de, Windows 11 Moment 2’nin güncellenmiş Dosya Gezgini tasarımıyla sunulduğunda Feedback Hub’da yüzlerce kullanıcı tarafından rapor edilmişti. Peki bu hata tam olarak neydi? Yaptığım testlere göre, bu hata Dosya Yöneticisiyle alakasız bir etkinlik yaparken Dosya Gezgini’nin aniden ön planda açılmasına neden oluyordu.

Dosya Gezgini’nin odak çalma hatası rastgele aralıklarla ve daha kötü durumlarda her saat başı meydana gelebileceği için oldukça can sıkıcı olabiliyordu. Hangi uygulamaları veya programları kullanıyor olursanız olun, Dosya Gezgini rastgele aralıklarla otomatik olarak odağı ele geçirmeye çalışıyordu. Bu durum bir belge veya sunumun ortasında bile gerçekleşebiliyordu.

Okuyucularımız bu problemi bir kâbus olarak tanımladı; bilgisayarınızın hacklendiğini ve birisinin dosyaları açmaya çalıştığını düşünebilirsiniz.

Windows 11 Aralık Güncellemesi Dosya Gezgini sorununu düzeltiyor

Aralık 2023 güncellemesinin (KB5033375) sürüm notlarında Microsoft, beklenmedik zamanlarda Dosya Gezgini penceresinin ön planda belirmesine neden olan bir sorunu giderdiğini sessizce kabul etti. Sürüm notunda, “Bu güncelleme, Dosya Gezgini pencerelerini etkileyen bir sorunu ele alıyor. Beklemediğiniz zamanlarda, onlar ön planda beliriyor,” deniliyor.

Microsoft, Windows Latest’e yaptığı açıklamada Dosya Gezgini’nin odak çalma hatasının artık ‘çözüldüğünü’ de doğruladı. Bu hata, bazı insanların diğer işletim sistemlerine geçmeyi düşünmelerine neden olan önemli bir rahatsızlık kaynağı olmuştu.

Bir kullanıcı Feedback Hub’da şu şekilde serzenişte bulundu: “Allah aşkına, insanlar bu konuda şikayet etmeye başlayalı bir yıl oldu ve hala devam ediyor. Bu sefer, bir C-Suite sunum yaparken odak çalındı ve ne olduğunu anlamadıkları için sunumlarına geri dönemediler. Bu onlar için utanç vericiydi. Windows’tan vazgeçip ChromeOS’a geçmeleri gerekip gerekmediğini sordular.”

Microsoft’un bu hatayı resmi olarak Windows 11 22H2 veya 23H2 destek dokümantasyonunda hiçbir zaman doğrulamamış olması dikkate değer, ancak Build 23403’ün sürüm notlarında bu durum kabul edildi.

Microsoft, Dosya Gezgini’nin beklenmedik bir şekilde ön plana atlamasına neden olan temel sorunu Mart 2023 İçerik Önizleme sürümlerinde ilk olarak düzeltti. Birkaç ay sonra, Aralık ayında bu düzeltme sonunda herkes için geldi.

Video: Huawei MateBook 14s 2023 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER