Teknoloji

Microsoft Windows 11 için Android 12.1 testlerine başladı

windows 11 android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 11’in Android uygulamalarını çalıştırmasına izin veren sistemi geliştirme konusunda çalışmalarına ara vermiyor. Cuma günü şirket, kullanıcıların Windows 11 bilgisayarlarında çalışan Android sürümünü yükselten ve uygulamaların daha iyi çalışmasına yardımcı olan bir güncelleme duyurdu.

Android için Windows Alt Sistemi güncellemesi şu anda yalnızca Windows Insider kullanıcıları için test edilebiliyor. Ancak daha şimdiden kullanıcılarına yararına olacak birtakım yenilikleri getireceğini söyleyebiliriz.

Öne çıkan iyileştirme, Windows’un mobil uygulamaları çalıştırma becerisini destekleyen Android sürümünde yapılan bir güncelleme oluyor. Şu anki genel sürüm Android 11 gibi görünüyor, ancak Microsoft’un test ettiği sürüm, Android 12L olarak da bilinen Android 12.1’i çalıştırıyor. Bunun anlamı, bilgisayarınızın telefonunuzdan daha yeni bir Android sürümü çalıştırıyor olabileceğidir.

Ayrıca güncelleme, Android uygulamalarının Windows ile bütünleşmesine dair iyileştirmeler de getiriyor. Uygulamalardan gelen açılır mesajlar artık Windows bildirimleri olarak görünebilir ve görev çubuğu, bir Android uygulamasının mikrofonunuza veya konumunuza erişip erişmediğini gösterebilir. Bunun yanı sıra şirket, bilgisayarınızı bekleme modundan uyandırdıktan sonra Android uygulamalarının daha iyi davranış göstereceğini belirtiyor. Bunlar yeniden başlamak yerine, kaldıkları yerden devam etmelidir.

Windows 11 Android desteği için Ayarlar yeniden düzenlendi

Bunlara ek olarak Microsoft, Android için Windows Alt Sistemini yönetmek için kullandığınız ayarlar uygulamasını tamamen yeniden tasarladığını, ayarları bir arada gruplandırdığını ve her yönden daha temiz bir kullanıcı deneyimi sağladığını söylüyor. Ayrıca, Android uygulamalarının bilgisayarınızın kamerasına nasıl erişebileceği konusunda çeşitli iyileştirmeler geliyor. Hatta bilgisayarınızda çalışan bir Android uygulamasını kullanarak akıllı ev cihazlarını kurabilmeniz için ağ özelliklerini geliştirdi.

Bunların hepsi büyük gelişmeler gibi görünse de, kullanmak için biraz daha beklemeniz gerekiyor. Öncelikle, şu anda Windows Insider halkalarının en kararsız tarafı olan Dev kanalına sunuluyor. Yani, çalışan Android uygulamalarının dışında hatalarla ve çökmelerle karşılaşmanız daha olasıdır. Microsoft, Android 12.1’e yükseltmenin bazı uygulamaların başlatılamamasına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Android 12’nin telefonlarda ne kadar zorlu biçimde çalıştığı düşünüldüğünde, belki de bu şaşırtıcı değildir. Şirket, bu sorunları mümkün olan en kısa sürede çözmek için” iş ortaklarıyla birlikte çalıştığını söylüyor.

Güncelleme henüz tam olarak tamamlanmamış olsa bile, Microsoft’un Windows’ta Android uygulamalarına daha fazla ilgi gösterdiğini görmek güzel. Ancak kullanıcılar gerçekten birinci sınıf bir deneyim yaşamak istiyorsa, çok daha sınırlı Amazon Appstore seçimi yerine Google Play Store’dan uygulama indirmenin çok daha kolay bir yolunu bulması gerekecek.

İLGİLİ HABERLER