Teknoloji

Google büyük ekranlı cihazlar için ilk Android 12L beta sürümünü yayınladı

android 12l beta

Google, mobil işletim sistemine tabletlerde ve katlanabilir telefonlarda daha iyi bir deneyim sunmak için tasarlanan Android 12L güncellemesinin ilk beta sürümünü çarşamba günü duyurdu. Beta 1 hâlâ geliştiricilere yönelik gibi görünse de, Google’ın ne üzerinde çalıştığını geliştirici önizlemesine göre biraz daha gösterişli biçimde görme şansı sunabilir.

Android 12L ile Google, daha büyük ekranlı cihazlar için, tek seferde daha fazla bilgi almanızı sağlayacak iki sütunlu bir düzen ekliyor. Bu yeni düzen sayesinde hızlı ayarlarınız ve bildirimleriniz yan yana görüntülenebilir. Ayrıca Google, bir uygulamayı görev çubuğundan, uygulamalar arasında hızla geçiş yapmak için kullanabileceğiniz bölünmüş ekran moduna sürüklemenize izin vererek çoklu görevi deneyimini daha da iyileştirmeyi hedefliyor.

Geliştirici önizlemesinde olduğu gibi Google, Lenovo Tab P12 Pro sahiplerinin beta sürümünü gerçek bir geniş ekranlı cihazda çalıştırma imkanını sunacağını söylüyor. Ancak şirket, beta sürümünün ilerideki bir tarihe kadar kullanılamayacağını da ekliyor. Eğer sözü edien cihazlardan birine sahip değilseniz ve yeniliklerin neler olduğunu görmek için daha fazla beklemek istemiyorsanız, Android 12 L beta sürümünü daha kapsamlı biçimde sunulmadan önce bir öykünücüde deneyebilirsiniz.

android 12l beta

Ayrıca Google, geniş ekran kullanıcı arayüzünü test edemeyecek olsanız da, şu anda Pixel 3A ile Pixel 5A arasında geniş bir yelpazeyi içeren desteklenen Pixel cihazlarına 12L yükleyebileceğinizi de söylüyor. Eğer Türkiye’de resmi olarak satılmayan bu cihazlardan bir tanesine sahipseniz ve 12L’nin yeni API’lerini kullanan uygulamaları test ediyorsanız, Pixel’inizi buradan kaydedebilirsiniz. Bu, ilk beta olduğu için çeşitli hatalarla karşılaşmak kuvvetle muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER