Teknoloji

Windows 10 ile Office 365 arasındaki bağlar sıkılaştırılacak

windows mağaza
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10Microsoft, Office Hub adında bir bölüm ile Office 365 ve Windows 10’u birbirine daha da yakınlaştırmayı planlıyor. Windows Central’ın haberine göre, bu konsept henüz planlama aşamalarında bulunuyor ve gelecekte değişikliklere uğraması muhtemel görünüyor.

Office 365’i, muhtemel Office Hub özelliğiyle birlikte Windows işletim sistemine daha fazla bağlamak gayet mantıklı görünüyor. Office Hub sayesinde kullanıcılar tüm dokümanlarına, hesap tablolarına, e-posta iletilerine ve bunun gibi diğer içeriklerine Windows ile rahat şekilde erişeceklerdir. Ayrıca bu merkez birden fazla iş arkadaşı OneDrive’da depolanan paylaşılmış dokümanlar üzerinde çalışırken de işe yarayacaktır.

Söz konusu merkez nerede bulunacak? Şu anda fikirler oldukça bulanık görünüyor ve ilk konseptlere göre bir hükme varmamak gerekiyor. Ancak Office Hub’ın Aksiyone Merkezine eklenmesi veya doğrudan Cortana’nın hamburger stilindeki menüsüne iliştirilmesi muhtemel seçenekler arasında bulunuyor.

Redmond’da şu sıralar farklı fikirler tartışılıyor. Hub özelliğinin ne zaman geleceği, Redstone 2 kod adıyla anılan ve gelecek yılın başlarında beklenen bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesinde gelmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Microsoft gelecek yıl için Windows 10’da iki büyük güncelleme planlıyor. Redstone 2 güncellemesi yılın başlarında beklenirken Redstone 3 için de planlar 2017 yaz ayları için yapılıyor. Redstone 1 ise, bu ayın başında dağıtılan Windows 10 Yıldönümü Güncelleştirmesi olmuştu.

Ayrıca Microsoft Office ile Windows arama özelliği arasındaki entegrasyonu derinleştirmeyi de planlıyor. Böylelikle kullanıcılar “geçen hafta gelen e-posta iletileri” benzeri anahtar terimlerle aramalarını yapabilecek. Böylelikle işletim sistemi buna uygun iletilerin hepsini listeleyecek.

İLGİLİ HABERLER