Teknoloji

Microsoft Word web üzerinde sesli konuşmaları yazıya döküyor

microsoft word

Microsoft Word artık ağızdan çıkan sözler konusunda daha fazla şey yapabilecek. Geçtiğimiz yıl transkripsiyon (sözü yazıya çevirme) özelliğinin işaretini veren Microsoft, sonunda bu özelliği Word’ün web uygulamasına getirdi.

Tıpkı Otter.ai ve diğer benzer servislerde olduğu gibi, kullanıcılar tek bir butona dokunarak transkripsiyon kayıtlarını başlatabilecek. Uygulama yüklenen ses ve video kliplerini de destekleyecek. Word’ün Dikte butonunun hemen yanından erişilebilecek bu özellik, yazıya dökülen metni yeni bir kenar çubuğunda gösterecek.

Özelliği deneyenler, Word’ün transkripsiyon kapasitesinin makul bir doğrulukta işlediğini belirtiyor. Kenar çubuğuna eklenen yazılı metin üzerinde kullanıcılar tarafından düzenleme yapıldıktan sonra metin başka bir Word belgesi üzerinde temize çekilebiliyor. Transkripsiyon kalitesinin kayıt kalitesiyle bağlantılı olduğu da özellikle vurgulanıyor.

microsoft word

Microsoft’un Word’de sunduğu bu yeni özelliğin sık sık röportaj yapan gazeteciler veya akademik çalışmalarda bulunan kişiler için oldukça yararlı olacağı söylenebilir. Henüz insan kulağı gibi işlemediği anlaşılan bu özellik, her şeye rağmen önemli bir vakit tasarrufu sağlayacak gibi görünüyor.

Yeni Microsoft Word özelliğinden yararlanabilmek için Office 365 abonesi olmak gerekiyor. Buna ek olarak, kullanıcılara aylık 5 saatlik bir transkripsiyon süresi veriliyor. Yüklenecek dosyaların boyutunun ise 200 MB’yi geçmemesi gerekiyor. Şimdilik sadece web üzerinde desteklenen bu özellik, yıl sona ermeden iOS ve Android uygulamalarına da eklenecek. Masaüstü uygulaması konusunda ise fikir verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER