Teknoloji

Warren Buffett daha fazla Apple hissesi almayı planlıyor

warren buffett apple

warren buffett appleÜnlü yatırımcı Warren Buffett Apple hissesi satın almayı sürdürmeyi planladığını açıkladı. Buffett kısa bir süre önce sahibi olduğu Berkshire Hathaway isimli şirket aracılığıyla 75 milyon Apple hissesi satın almıştı.

Apple kısa bir süre önce hisse geri satın alma planını duyurmuştu. Buffett’ın daha fazla Apple hissesi satın alacağını bu planın duyurulmasının ardından açıklaması da dikkat çekiyor.

Berkshire Hathaway hâli hazırda 240 milyon Apple hissesinin sahibi durumunda. Bu da Cupertino merkezli şirketin toplam hisselerinin yüzde 5’ine tekabül ediyor ve Berkshire Hathaway’i en büyük üçüncü hissedar konumuna getiriyor. Buna rağmen, Berkshire Hathaway’in daha fazla Apple hissesi satın alabilmesi için hisse fiyatında düşüş yaşanması gerekiyor. Buffett’ın Apple’a yatırımını açıklamasının ardından şirketin hisseleri değer kazanmış ve Apple’ın piyasa değeri 930 milyar dolar seviyesine ulaşmıştı.

Berkshire Hathaway’in hissedar toplantısında konuşan Buffett, Apple’ın ekosistemine yeni kullanıcılar kazandırmak için son derece çekici ürünler kazandırmasına dikkat çekti. Apple CEO’su Tim Cook ise Buffett’ın şirkete verdiği destekten ötürü son derece mutlu olduğunun altını çizdi.

Warren Buffett Apple’ın 100 milyar dolarlık hisse satın alma programının da yerinde bir hareket olduğunu ve bunun Berkshire Hathaway’e fayda sağlayacağını dile getirdi. Bu hamlenin gerçekleştirilmesiyle birlikte Apple hissedarlarına ödenen kâr payının yüzde 16 oranında artması, Berkshire Hathaway’in şirketteki payının da ekstra bir ödemeye gerek kalmadan yüzde 6-7 seviyesine yükselmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER