Teknoloji

Wacom Cintiq Pro Engine modülüyle tabletlerini bilgisayara dönüştürüyor

wacom cintiq pro engineWacom, 24 ve 32 inçlik Cintiq Pro tabletlerini geçtiğimiz yaz duyurmuştu. Şirket şimdi de bu tabletleri güçlü bir Windows 10 iş istasyonuna dönüştürecek yeni çözümünü tanıttı. Wacom Cintiq Pro Engine adını taşıyan modül, bir bellek ve SSD’nin birleşiminden oluşuyor.

Kulanıcılar diledikleri takdirde bu modüldeki parçaları yükseltebiliyor ya da modülü uyumlu başka bir Wacom tablete takabiliyor.

Wacom ilk etapta Pro Engine için iki farklı donanım seçeneği sunacak. Her iki seçenekte de grafik işlemcisi olarak NVIDIA Quadro P3200 bulunacak. Intel i5HQ işlemci, 16 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı barındıran versiyon 2 bin 499 dolar karşılığında satılacak. Intel XEON işlemci, 32 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı sunan modelin fiyat etiketinde ise 3 bin 299 dolar yazacak. Her iki model de mayıs ayında piyasaya sürülecek.

Wacom Cintiq Pro Engine, sanal gerçeklik desteği de sunuyor. Böylelikle modülden Oculus Rift veya HTC Vive VR başlıklarını çalıştırmak için yararlanmak da mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER