Ulaşım

Volvo EX90 çift yönlü şarj özelliğiyle gelecek

volvo ex90

Volvo EX90 adını taşıyan yeni üst segment elektrikli otomobilinin özellikleri için paylaşım yapmaya devam ediyor. Şirket son olarak da otomobilin bataryasının çift yönlü şarj özelliğine sahip olacağını açıkladı. Yani EX90 ile bir evin elektrik ihtiyacını karşılamak da mümkün olacak.

Çift yönlü şarj elektrikli otomobillerde giderek aranan bir özellik hâline geliyor. Bu özellik tam olarak anlaşıldığı şekilde işliyor. Tek yönlü şarj cihazları sadece şebekeden bataryaya otomobile aktarıyor. Çift yönlü şarj cihazlarında ise bataryadan şebekeye elektrik aktarımı da yapabiliyor.

EX90 kasım ayında resmen gözler önüne çıkacak. Çift yönlü şarj özelliği belli ülkelerde aktif olacak. Volvo’dan verilen bilgiye göre, bu özellikle taşınır cihazlar da şarj edilebilecek. Kullanıcıların şebekeye elektrik satabileceği de şirket tarafından paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Volvo EX90’ın batarya kapasitesi ve şarj hızı gibi konularda henüz bilgi verilmiş değil. Ancak önümüzdeki haftalarda bu konular hakkında bir paylaşım gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER