Ulaşım

Elektrikli Volvo EX90’ın tanıtım tarihi belli oldu

volvo ex90
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volvo‘nun elektrikli otomobil filosu şimdiye kadar C40 Recharge gibi görece küçük araçlarla sınırlı kalmıştı. Ancak şirket sonunda bir üst basamağa çıkmaya hazır gibi görünüyor. Volvo EX90 adını verdiği “amiral gemisi” elektrikli SUV modelini 9 Kasım’da tanıtacağını açıkladı.

Volvo şimdilik yeni otomobiline dair pek fazla detay paylaşmadı. Şirket sadece EX90’ın şimdiye kadar Volvo markalı bir otomobildeki en iyi standart güvenlik özelliklerini sunacağını belirtti.

Volvo, yeni otomobilinin hem sürücüyü hem de çevreyi daha iyi “anlayacağına” dikkat çekiyor. EX90’un dışında kameraların, radarın ve LiDAR’ın da bulunduğu son teknoloji bir sensör kurulumunun bulunması bekleniyor. Kabinde ise kameralar ve kapasitif direksiyon ile dikkat dağınıklığı algılanacak ve hem sürücüleri hem de yolcuları korumak adına kademeli olarak çeşitli önemler alınacak. Bunlar arasında otomobilin kenara çekilip durdurulması ve yardım çağırılması da bulunuyor.

Bu güvenlik konseptlerinden bazılarının yeni olmadığını belirtmek gerekiyor. GM’in Super Cruise’una benzeyen sistemler sürücünün gözünün yolda olup olmadığını kontrol ediyor. Tesla ise sürücü ellerini direksiyondan çekerse otomatik pilotu devredışı bırakıyor ve otomobili durduruyor. Volvo ise özellikle LiDAR sensörünün varlığıyla güvenlik önlemleri konusunda rakiplerine karşı avantaj sağlamayı hedefliyor.

Volvo EX90 ile elektrikli otomobil pazarındaki rekabetine üst segmenti de dahil etmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER