Ulaşım

Volkswagen ve Ford’un sürücüsüz otomobil işbirliği güçleniyor

volkswagen avrupa birliği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volkswagen ve Ford, sürücüsüz otomobiller için işbirliği yapma konusundaki niyetlerini daha önce açıklamıştı. The Wall Street Journal’da yer alan bir haber, bu işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha kuvvetli hâle gelebileceğini gösteriyor. Habere göre; Volkswagen, Ford’un bağımsız sürücüsüz otomobil girişimi Argo’ya 1.7 milyar dolar yatırım yapacak. Bu yatırımla birlikte Argo iki şirketin ortak olduğu bir girişime dönüşecek.

Söz konusu ortaklığa dair detaylar şu an için bilinmiyor. Ancak Volkswagen’in elinde de masaya koyabileceği pek çok şey olduğunu belirtmek gerekiyor. Bunlar arasında mobilite hizmeti markası Moia ve Audi bünyesindeki Otonom Akıllı Sürüş biriminin çalışmaları öne çıkıyor.

Kaynaklar taraflar arasındaki çalışmalarda hatırı sayılır bir ilerlemenin kaydedildiğini belirtirken, buna rağmen görüşmelerin sonuçsuz kalması ihtimalinin de hâlâ ortadan kalkmadığı ifade edildi. İddiayla ilgili olarak iki şirketten de henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Ford CEO’su Jim Hackett, ocak ayında yaptığı açıklamada Volkswagen’le temel bir çerçeve üzerinde anlaştıklarını dile getirmişti.

Bu işbirliğine sürpriz olarak bakmamak gerekiyor. Her iki şirket de kişisel otomobil sahipliğinin azalmasını ve sürücüsüz otomobillerin sayılarının artmasını öngörüyor. Dönüşen pazara uyum sağlamak için iki taraf da yeni teknolojilere ve ulaşım servislerine yatırım yapıyor. Ford ve Volkswagen birbirlerinden güç alarak otomotiv endüstrisindeki dönüşümde de yerlerini korumayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER