Teknoloji

Vivo 5G’yi Samsung’un desteğiyle daha fazla telefona götürecek

vivo samsung
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo, kendi yonga setini üreteceğine dair iddiaları yalanladı. Çinli üretici, bunun yerine başka bir akıllı telefon üreticisinin elinden çıkan bir yonga kullanacak. Vivo, Samsung Exynos 980 yonga set taşıyan telefonunu yıl bitmeden duyuracağını doğruladı.

Samsung’un Exynos 980’i tanıtırken sahnede adını andığı üreticilerden birisi de Vivo idi. Vivo söz konusu grup içinde Exynos 980’i kullanan ilk şirket olmaya yakın görünüyor.

Exynos 980, entegre 5G modem taşıyan ilk orta segment mobil yonga olma özelliğini taşıyor. 8nm mimarisiyle üretilen yongada iki adet Cortex-A77 ve altı adet Cortex-A55 çekirdeği bulunuyor. Mali-G76 MP5 grafik işlemcisi ve özel nöral işlemci birimi de yonga setin parçaları arasında yer alıyor. Entegre modem kullanmak, üreticiler için hem daha ucuz hem de daha verimli bir çözüm niteliği taşıyor.

Exynos 980, entegre 5G modemiyle 2.55 Gbps’ye kadar çıkan indirme hızları vadediyor. 4G ve 5G uydu-yer bağlarının birleşmesi durumunda ise hızın 3.55 Gbps’ye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Vivo Samsung ile çalışacak tek üretici değil

Qualcomm da yeni Snapdragon 7 ve 6 serisi yonga setleriyle orta segmente 5G desteği getirmeye hazırlanıyor. Oppo başkan yardımcısı Brian Shen, bu yonga setleri kullanacak ilk üreticilerden biri olacaklarını daha önce açıklamıştı. 7nm mimarisiyle üretilen Snapdragon SDM7250 bu yıl sona ermeden hazır hâle gelmesi bekleniyor.

Vivo, orta segmente 5G desteğini getirmek için Samsung ile çalışacak olan tek şirket değil. Motorola da akıllı telefonlarında Exynos 980’i kullanan üreticiler arasında bulunuyor. Samsung ise Galaxy A serisi cihazlarında bu yonga sete yer veriyor.

İLGİLİ HABERLER