Eğlence

Ultrakam ile iPhone 5s 2K video çekimi yapabilir

VFXWarrior’ın yayınladığı Ultrakam uygulaması iPhone 5s sahiplerine 2240 x 1672 çözünürlükte video kaydetme imkanı sağlıyor. Bu, doğal Full HD kameranın çektiğinden yüzde 70 daha fazla sayıda pikselin görüntünde yer aldığı anlamına geliyor.

ultrakam-iphone-kamera-010414

iPhone’un kamerası normalde 1920 x 1080 piksel çözünürlükte görüntü kaydı gerçekleştiriyor. Ultrakam uygulaması H.264 veya M-Jpeg kodlayıcılarını kullanarak 4:2:0 tam renk aralığında ve saniyede 20, 24 ve 30 karelik hızlarda görüntü kaydı yapabiliyor. Bu da siyah ve beyazların daha yoğun görünmesine, dolayısıyla daha detaylı ve net görüntülerin elde edilmesine olanak sağlıyor.

Ultrakam uygulaması iPhone 5s, 5c ve 5 akıllı telefonlarında ve iPad mini ile iPad 3 üstü tabletlerde çalışıyor. Çözünürlük seviyesi ve video kalitesi de her bir cihazın kapasitesine göre sınırlanıyor. Sadece iPhone 5s ile birlikte tam 2K çözünürlükte video kaydı gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Uygulama sıkıştırılmamış 44.1 KHz Stereo Lineer PCM formatında CD kalitesinde ses kaydı yapmaya izin veriyor. Ayrıca 1280 x 720 çözünürlükte yavaş çekim video ve 2592 x 1936 çözünürlükte time-lapse moduyla görüntü yakalama yapmak da mümkün.

Kullanıcılar çektikleri 2K videoları cihaz üzerinde düzenleme fırsatına sahip. Ancak gerçekleştirilen tam çerçeve 2K video kaydının dakika başına 3 GB gibi yüksek bir büyüklüğe sahip olacağını belirtmeden geçmeyelim. Bu videolar aynı Wi-Fi ağı içinde bulunan diğer cihazlara herhangi bir internet tarayıcısını kullanarak Wi-Fi ağı üzerinden aktarılabiliyor. Ayrıca kullanıcılar iTunes dosya paylaşımı özelliğini kullanarak çekilen videoları cihazın film rulosuna aktarabiliyor.

Ultrakam Remote Control adlı yardımcı uygulama da Bluetooth destekli başka bir iOS cihazı üzerinden çalışma fırsatı sağlıyor. Ayrıca Cinekolor uygulaması da sunduğu renk ölçekleme aracı sayesinde video üzerinde ince ayar yapmaya olanak veriyor.

VFXWarrior UltraKam uygulamasını 12,99 TL karşılığında indirebilirsiniz.

İlgili >> Ultrakam, iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER