ManşetlerTeknoloji

Google, Pixel 8a’yı tanıttı: Orta segmentte yeni bir rakip

Google’ın yeni orta segment telefonu Pixel 8a tanıtıldı. 499 dolarlık yurt dışı başlangıç fiyatı, 7 yıl yazılım desteği ve gelişmiş özellikleriyle orta segmentte iddialı bir model olacak gibi görünüyor. Son haftalarda sızdırılan bilgiler nedeniyle sürpriz sayılabilecek pek bir özellik barındırmasa da Pixel 8a, sahip olduğu özellikler ve fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Bu telefon, selefinin genel şekil ve boyutlarını korurken, 6.1 inçlik ekranı birkaç önemli güncelleme aldı. Üst yenileme hızı artık 90Hz’den 120Hz’e yükseldi ve panel parlaklığı %40’a kadar artarak 2.000 nit’e ulaştı.

Pixel 8a, yapay zekâ (AI) özellikleriyle donatıldı

Pixel 8a; Pixel 8 ve 8 Pro‘da ses getiren üretken AI fotoğraf ve video özelliklerini içeriyor. Bunlar arasında Best Take, Magic Editor ve Audio Magic Eraser gibi özellikler yer alıyor. Circle to Search özelliği de mevcut ve Pixel 8a, Google’ın mobil için optimize edilmiş cihaz üzerinde çalışan AI modeli Gemini Nano’yu çalıştırabilecek.

Diğer özellikler ya değişmedi ya da bir önceki nesle göre biraz yükseltildi. Hâlâ 8GB RAM ve 128GB depolama alanı var, ancak artık 256GB’lık bir seçenek de mevcut. Kamera donanımı, sabitlenmiş 64 megapiksellik ana sensör dahil olmak üzere 7A’dan değişmedi. 7A ile tutarlı olarak IP67 derecesi var ve pil kapasitesi 4.385mAh’den biraz daha yüksek olan 4.492mAh olarak belirtiliyor. 7,5W’a kadar Qi 1.3 üzerinden kablosuz şarj mevcut, ancak Qi2 desteği bulunmuyor.

Pixel 8a, 499 dolarlık yurt dışı başlangıç fiyatı ve 7 yıl boyunca yazılım güncellemesi alacak olması gibi etkileyici özellikleriyle orta segmentte iddialı bir model olarak öne çıkıyor. Salı gününden itibaren ön siparişe açılan Pixel 8a, 14 Mayıs’tan itibaren dağıtıma çıkacak ve yurt dışındaki mağazalarda yer bulmaya başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER