ManşetlerTeknoloji

Huawei Pura 70 Serisi ön inceleme – Video

huawei pura 70 ön inceleme

Huawei, yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi Pura 70‘in yeni üyelerinin küresel lansmanını bugün Dubai’de düzenlediği bir etkinlikte gerçekleştirdi. Seri Türkiye’nin de dahil olduğu uluslararası ülke pazarlarına üç modelle açılıyor: Pura 70 Ultra, Pura 70 Pro ve Pura 70. Bu üç model, etkileyici özellikleri ve üstün performanslarıyla dikkat çekiyor. Huawei’nin geçen hafta İstanbul’da düzenlediği özel bir etkinlikte, bu yeni telefonları kendi gözlerimizle görme ve bazı hünerlerini tanık olma imkanı elde ettik.

Pura 70 Ultra, serinin en üst düzey modeli olarak öne çıkıyor. 6.8 inç boyutunda LTPO OLED ekrana sahip olan cihaz, 1260 x 2844 piksel çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunuyor. Kirin 9010 işlemci ve 16GB RAM ile güçlendirilen telefon, 512GB ve 1TB depolama seçenekleriyle geliyor. Ultra modeli ayrıca 50MP ana kamera, 50MP telefoto kamera ve 40MP ultra geniş açılı kameradan oluşan etkileyici bir arka kamera kurulumuna sahip. Geri çekilebilir lensli yapısıyla ana kamera, diyafram açıklığını 1.6 ile 4.0 arasında değiştirilebiliyor. Kamera uygulaması açıldığında mekanik bir ses duyuluyor, daha sonra ana kamera lensi öne çıkıyor. Böylelikle, ana kameranın etrafını saran kırmızı renkli çerçeve de görülüyor.

Pura 70 Pro ise 6.8 inçlik LTPO OLED ekranı, Kirin 9010 yonga seti ve 12GB RAM’i ile Ultra modeline yakın bir performans vadediyor. 256GB, 512GB ve 1TB dahili depolama seçenekleri bulunan cihazın arka kamerası 50MP ana, 48MP telefoto ve 12.5MP ultra geniş açılı lenslerden oluşuyor.

Serinin baz modeli olan Pura 70, 6.6 inç LTPO OLED ekran, Kirin 9010 işlemci ve 12GB RAM özellikleriyle geliyor. 256GB, 512GB ve 1TB depolama alternatifleri sunan telefonun arka kamera kurulumu 50MP ana, 12MP periskop telefoto ve 13MP ultra geniş açıdan oluşuyor.

huawei pura 70 serisi ön inceleme

Huawei Pura 70 Serisi kamera yetenekleriyle ön planda

Huawei, etkinlik alanında kurmuş olduğu birkaç düzenekle Pura 70 Serisi telefonların kamera yeteneklerini sergiledi. Tabii ki, esas kahraman Ultra modeli oldu. Bu modelde yer alan XD Motion motoru sayesinde hareketli nesneleri, çok net biçimde fotoğraflayabiliyor. Kanatlarına 70 sayısının yerleştirildiği rengarenk rüzgar güllerini dönüşü sırasında fotoğrafladığımızda ve çektiğimiz fotoğraflara baktığımızda, 70 sayısının net bir şekilde görüldüğüne tanık oluyor.

Pura 70 Ultra ve Pro’daki telefoto kamera, 5 cm gibi çok küçük mesafelere kadar iyi netleme yaparak etkileyici makro çekimlere izin veriyor. Yüksek çözünürlüklü bir sensör olduğu için, Süper Makro modu kullanılarak yapılan bu çekimlerde detaylar da çok iyi. Üstelik bu süper yakın çekim yeteneklerini sadece fotoğraf çekerken değil video çekerken de kullanmak mümkün.

huawei pura 70 serisi ön inceleme

Her üç model de 5G desteği, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, çift bant GPS ve NFC gibi bağlantı özelliklerine sahip. Ultra ve Pro modelleri BDS uydu arama ve mesajlaşma özelliğini desteklerken, baz model sadece BDS uydu mesajlaşmayı destekliyor. Ancak bu uydu tabanlı haberleşme özelliklerinin Türkiye’de kullanılmasını beklemiyoruz.

Pura 70 serisinin tüm üyeleri, yüksek kapasiteli bataryalar ve hızlı şarj yetenekleriyle öne çıkıyor. Ultra 5200mAh batarya ve 100W kablolu / 80W kablosuz şarj, Pro 5050mAh batarya ve 100W kablolu / 80W kablosuz şarj, baz model ise 4900mAh batarya ve 66W kablolu / 50W kablosuz şarj desteği sunuyor.

Tasarım açısından bakıldığında, Ultra modeli cam ön yüzey, alüminyum çerçeve ve silikon polimer arka kapağa sahipken, Pro ve baz model cam arka panelle geliyor. Her üç telefon da IP68 su ve toz direnci sertifikasına sahip. Huawei, Pura 70 Serisi’nde de genel olarak, eski P serisinin tasarım çizgisini sürdürüyor. Renk seçenekleri açısından Ultra siyah, beyaz, kahverengi ve yeşil; Pro siyah, beyaz ve mor; baz model ise siyah, beyaz, mavi ve pembe renklerde sunulacak.

Yazılım tarafında EMUI 14.2 işletim sistemiyle kutudan çıkacak olan Pura 70 serisi, gelişmiş güvenlik özellikleri, zengin kamera yetenekleri ve yapay zeka destekli optimizasyonlar içeriyor. Huawei Nova 12s incelemesinde gördüğümüz Google uygulamaları ve YouTube’u kolay ve sorunsuz biçimde kullanma imkanının bu telefonda da olmasını bekliyoruz. Öte yandan EMUI 14.2 ile birlikte yeni kilitli ekran seçenekleri de geliyor. Emojiler, özel simgeler ve dahasıyla daha eğlenceli bir kullanım imkanı elde edilecektir.

Huawei Pura70 Serisi, miras aldığı P Serisinin genel tasarım çizgisini korumakla birlikte, özellikle kamera donanımı ve yazılımı konusunda sunmuş olduğu yeteneklerle daha zengin ve gelişmiş bir deneyim vadediyor. Kirin 9010 işlemci, amiral gemisi seviyesinde performans sunmakla birlikte, bu telefonun 5G desteğiyle uzun vadeli bir yatırım için de ideal olmasını mümkün kılacaktır. YouTube ve Google uygulamalarına rahatlıkla erişim de, Pura 70 Serisinin modellerini rakiplerine karşı güçlü tutan yanlardan biri olacaktır. Huawei Pura 70 Serisinin bir veya daha fazla üyesi elimize gelecek olursa, sunduğu deneyim hakkında daha fazla detayı aktarma imkanı bulacağız. Eğer sorularınız olursa, sosyal medya üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER