Teknoloji

Yapay zekâ hizmeti Claude’un mobil uygulaması nihayet çıktı

claude mobil uygulama

Anthropic, Claude 3 AI modeli ailesini daha erişilebilir kılmak adına iOS için Claude mobil uygulamasını çıkardı ve yeni bir ücretli paket sundu. Türkiye’deki App Store’dan henüz indirilemeyen uygulama, bir sohbet robotu olarak çalışabilir ve kullanıcılara uygulamaya doğrudan fotoğraf yükleyerek “görüntü analizi” yapma imkanı sağlar. Claude, daha önce yalnızca Anthropic’in Claude.ai web sitesi ve Amazon Bedrock, Hugging Face ve Microsoft Azure gibi üçüncü taraf model kütüphaneleri aracılığıyla erişilebilir durumdaydı.

Anthropic’in ürün müdürü Scott White, birçok Claude kullanıcısının AI modellerine mobil web üzerinden eriştiğini belirtti. Bu nedenle Claude.ai’nin bir uygulama versiyonunu sunmaya karar verdiklerini söyledi. White, şirketin yakında bir Android versiyonunu da çıkarmayı planladığını ekledi.

Anthropic mobil uygulaması ile biraz geç kalmış durumda. Rakipleri olan OpenAI’nin ChatGPT’si bir yıla yakın zamandır mobil uygulamasını sunuyor ve Google’ın Gemini’si iPhone kullanıcıları için Google uygulamasında ve Android için kendi uygulamasında bulunabilir. AI arama platformu Perplexity de bir mobil uygulamaya sahip.

Claude mobil uygulamasının özellikleri

Claude mobil uygulaması, Anthropic’in Claude 3 AI modellerine erişim sağlıyor. Uygulama, Claude AI modellerinin tüm kullanıcıları için, ücretsiz kullanıcılar, Claude Pro aboneleri ve yeni Claude Team planı dahil olmak üzere ücretsiz olacak.

Anthropic, bu ay başlattığı Team planının Claude modellerine bir grup içindeki en az beş kişinin aylık olarak oturum başına 30 dolara erişim sağlamasına olanak tanıdığını belirtti. Plandaki kullanıcılar, Claude üzerinde bir şeyler oluşturmaya başladıklarında, bunu diğer kullanıcılarla paylaşabilirler. Eylül ayında ilk kez kullanıma sunulan Pro plan ise yalnızca bireyler için aylık 20 dolara sunuluyor.

Team planına abone olanlar, Pro planında bulunan her şeye erişebilir. Bu plan, Claude modellerinde Pro kullanıcılarına göre daha fazla sohbet sorgulaması yapabilir, ki bu kullanıcılar zaten modeli ücretsiz kullananlardan beş kat daha fazla sohbet yapabilir. Team planı ayrıca daha büyük bir içerik penceresi sunarak, kişilerin Claude sohbet robotundan uzun belgeleri analiz etmesini ve karmaşık ileri geri sohbetleri sürdürmesini sağlar.

Şirket ayrıca gruplara daha fazla yönetimsel kontrol imkanı sağladığını belirtmektedir. Kullanıcılar, özellikle Claude’u iş ve kişisel yaşamlarında kullanmak isteyenler için Pro aboneliği ile Team planı arasında geçiş yapabilirler.

Anthropic, Claude 3 model ailesini mart ayında kullanıma sundu ve üç boyut mevcut: Orta boy Claude Sonnet; en büyük model Claude Opus ve şirketin en küçük modeli Claude Haiku. Geçen yıl eylül ayında Amazon, Anthropic’e 4 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER