Ulaşım

UberEats yemek teslimat servisi önümüzdeki mart ayında faaliyete geçebilir

ubereats

Uber, kendisini bir ulaşım servisi olmaktan çıkarıp faaliyet alanı daha geniş bir şirkete dönüştürecek önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, UberEats adını taşıyan yemek teslim servisi ve uygulama, önümüzdeki mart ayının sonlarında ABD’deki 10 şehirde faaliyete geçecek.

Yemek teslimat servisi, şirketin Uber uygulamasından bu yana hazırladığı ilk bağımsız uygulama olma niteliğini taşıyor. The Wall Street Journal’ın haberinde, servisin geçtiğimiz ay Kanada’nın Toronto şehrinde test edildiği belirtiliyor.

Uber, geçtiğimiz yıl bazı şehirlerde öğle yemeği teslimat servisi sunmaya başlamıştı. UberEats, söz konusu servisin genişletilmiş bir versiyonu olma niteliğini taşıyor. Şirket, 1 milyondan fazla sürücüyü barındıran ağıyla üyelerine yemek teslimatı gerçekleştirecek. Uber, daha önce New York ve Washington DC gibi ABD şehirlerinde de çeşitli lojistik servislerine yönelik denemeler yapmıştı.

UberEats ABD’de ilk olarak Los Angeles, Chicago, New York, Austin, Washington DC, San Francisco, Atlanta, Houston, Seattle ve Dallas’ta faaliyete geçecek. 10 dakikanın altında bir sürede öğle yemeği ulaştırma taahhüdü veren servis de kullanımda olacak, ancak UberEats Instant olarak yeniden adlandırılacak.

İLGİLİ HABERLER