Ulaşım

Uber Güney Afrika’daki sürücülerini protestolardan korumak için özel güvenlik görevlileri tuttu

uber-logo-081214

Uber, Güney Afrika’nın Johannesburg şehrindeki sürücülerinin güvenliğini sağlamak adına özel güvenlik görevlileriyle anlaşmak zorunda kaldı. Şehrin Gautrain Station ve Sandton City bölgelerindeki eylemlere şiddetin karışması nedeniyle Uber’in özel güvenlikle çalışma kararı almasına neden oldu.

Eyewitness News’in haberine göre, bir grup hoşnutsuz taksi sürücüsü hem Uber araçlarının sürücülerine hem de Uber yolcularına yönelik tacizde bulundu. Olaylar sırasında bir Uber sürücüsüne silah doğrultulduğu belirtilirken, protestocuların Uber’i “Güney Afrika’dan iş çalmak” ile suçladığı ifade edildi.

Uber’in faaliyet gösterdiği hemen hemen tüm ülkelerde benzer protesto eylemleri yaşanıyor. Şirket kısa bir süre önce de, sürücülerinin gördüğü şiddet nedeniyle servislerinden UberPOP’un Fransa’daki faaliyetlerini askıya almıştı. Uber’in başı Almanya, İspanya ve Belçika’da da devlet soruşturmaları ve engellemeleriyle derde girmişti.

Uber’den yapılan açıklamada protesto gösterilerine sadece küçük bir taksi şöförü grubunun katıldığı belirtilirken, ülkedeki faaliyetlerin sorunsuz sürdürülmesinin adına çeşitli temaslarda bulunulduğunun altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER